A 3D TV tulajdonosok többsége értékeli a 3D képminőséget

1. Oldal

A Digital Entertainment Group megbízásából elvégzett felmérés szerint a 3D TV tulajdonosok jelentős többsége elégedett a megvásárolt készülékkel, nagyra értékeli a képminőséget, elhanyagolhatónak a felárat és a 3D szemüveg viselését sem bánja.

DEG_logo.jpgA SmithGeiger piackutató cég által elvégzett felmérés már nem a fogyasztók 3D TV-vel kapcsolatos „prekoncepcióira” koncentrált, hanem a tulajdonosok tapasztalataira. A tavasszal közel 3.100 USA-ban élő LG, Mitsubishi, Panasonic, Samsung, Sony 3D TV készülékkel rendelkező megkérdezett válaszaiból a Digital Entertainment Group (DEG) szerint az alábbiak derülnek ki:

A 3D TV tulajdonosok többségében elégedettek az otthoni 3D élménnyel. A 3D műsorokat nézők 88%-a osztályozta magasra (az ötfokozatú skálán 4-esre, 5-ösre) a 3D képminőséget, viszont 91%-uk ugyanígy értékelte a 2D képminőség, ugyanakkor 24%-uk több televíziót néz mióta megvette új 3D TV-jét. A válaszadók 85%-a a műsorok nagyobbik részét (a felét, többségét vagy mindent) 3D-ben nézne, szerintük az otthoni szórakoztató tartalmak többsége 3D-ben jobb mind 2D-ben, és kedvenc 3D műsorforrásuknak a Blu-ray játékfilmeket tekintik.

Az új tulajdonosok úgy hiszik a 3D TV nagyon megérte az árát. Jelentős többségük úgy nyilatkozott, hogy viszonylag kis felárat fizetett a 3D képességért. A megkérdezettek csak 22%-a mondta, hogy 3D TV-je sokkal többe került, mint egy hasonló, de nem 3D-s HDTV.

A 3D elfogadása szempontjából kritikusnak ítélt szemüvegekkel a felmérés szerint csak a megkérdezettek kis részének voltak kellemetlen tapasztalatai, 83%-uk rövididőn belül hozzászokott viselésükhöz. Hogy a 3D TV tulajdonosok aktívan használják 3D tartalmak nézésre készüléküket, azt állítólag az is bizonyítja, hogy 74%-uknak legalább két pár 3D szemüvege van, harmaduk vásárolt készülékükhöz plusz szemüveget és 52% kapott a TV mellé csomagolva. Az átlag háztartásonként 2,38 szemüveg.

A Digital Entertainment Group tanulmánya úgy találta, hogy a 3D TV-k tulajdonosai mindenféle 3D tartalmat néznek, de a legkedveltebbek a Blu-ray 3D játékfilmek (78%), a Blu-ray 3D rajzfilmek (77%), természeti és vadvilágról szóló műsorok (75%), de az amerkai foci (67%) és más sportok is népszerűek.

A 3D TV tulajdonosok több mint 70%-a Blu-ray 3D vagy más 3D lejátszóról nyeri a 3D tartalmat, 44%-uk a Blu-ray lejátszóját a 3D TV-vel együtt vette. Sokan közülük Blu-ray 3D filmeket néz a 3D TV-n, amiket nemrégiben vásárolt vagy kölcsönzött. A 3D TV tulajdonosok 28%-ának van PlayStation 3 konzolja, ez utóbbiak 78%-a rendelkezik a 3D filmek lejátszásához szükséges frissítéssel, és 76%-uk 3D játékra is alkalmas. A játékkedvelők 68%-a vásárolt már 3D videojátékot és idejük több mint negyedében 3D-ben játszanak. A tulajdonosok 40%-a kábeles vagy műholdas csatornán keresztül is hozzájut 3D tartalmakhoz.

Kapcsolódó linkek:

Az aktív és a passzív szemüveges 3D TV-k gyengéi
A 3D TV számára 2011. lesz a kiugrás éve?
Több mint 2,3 millió 3D TV kelt el 2010. utolsó negyedében
A vártnál lassabban fogyó Toshiba szemüveg nélküli 3D TV-k
Várat magára a 3D TV piaci áttörése
A gyártók által vártnál gyengébb a 3D TV-k eladása idén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .