A 4K LCD TV panelek kiszállítása eléri a 2,6 milliót 2013-ban

1. Oldal

A DisplaySearch legfrissebb jelentése szerint, az LCD panelgyártók 2,6 millió 4K Ultra HD LCD panel szállítását prognosztizálják, ami több mint negyvenszerese a 2012-es 63.000 ilyen panelnek.
A TFT LCD panelszállítók kulcsszerepet töltenek be a 4K Ultra HD LCD TV-k piaci elfogadtatásában, azzal hogy innovatív, költség-hatékony technológiai megoldásokkal , igyekeznek megfelelni az ilyen készülékek várható keresletének. Különösen olyan új technológiákra koncentrálnak, mint például a nagy fényáteresztő képességű cella design, nagy kimeneti teljesítményű meghajtó integrált áramkörök, a nagyhatásfokú háttér-világítási egységek és az integrált 4K felskálázó áramkörök.

Ebben a piaci szegmensben eddig az Innolux Corp. volt a legagresszívabb panelgyártó a teljes 4K panelválasztékot kínálva a 99 és 213 cm (39 és 85 inch) közötti képátlóval. A 4K panelgyártók azonban elsődlegesen 127, 140, 147 és 165 centis (50, 55, 58 és 65 inch) méretű panelekre koncentrálnak, amelyekből a legnagyobb volumenű szállítások várhatóak, különösen Kínában.
A panelgyártók a TV márkákkal fenntartott kapcsolataik erősítésével és sokkal agresszívebb gyártási és értékesítési erőfeszítésekkel szeretnének gyorsítani a 4K panelek elterjedését.

4K_TV_panelgyartas_2013_DisplaySearch.jpg
A fenti táblázat azt az öt képernyőgyártót tartalmazza, amelyek 2013-ban 4K Ultra HD LCD panelek tömeggyártásába kezd, a legtöbb TV márka pedig idén már kínál Ultra HD TV-t, köztük, az LG, a Philips, a Samsung, a Sharp, a Toshiba és a Sony is.

A legtöbb 4K Ultra HD képernyő várhatóan elsősorban kereskedelmi és professzionális célokat szolgál majd 2013-ban. Az előrejelzésekben szereplő mennyiség mindenképpen a gyártási költségek és így az Ultra HD TV-k árának csökkenését eredményezi majd. A 4K panelek fejlesztése pedig pozitív kihatással lesz az össze képernyőalkatrészre, és általában a TV-k gyártási költségeire is.

Kapcsolódó linkek:

Philips: az őszi IFA-n mutatkozik be a 9000-es Ultra HD TV
Hétmillióra nőhet az Ultra HD TV-k eladása 2016-ra
Sharp: két új Ultra HD TV az egyik THX minősítéssel
Samsung: a 2013-as TV-k között Ultra HD és csúcsplazma is van
Sony: 2013-as BRAVIA TV-k akár Ultra HD 4K felbontással
LG: új Ultra HD TV-k több méretben és megújult OLED TV
Visszaesés csökkenő japán és nyugat-európai TV kereslettel
A globális TV kereslet stagnálása várható 2013-ban
Csekély része lesz az LCD TV-k piacán a 4K TV-knek
OLED vagy inkább 4K TV?
Toshiba: 213 centis Quad Full HD (4K) 3D TV az IFA 2012-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .