A Blu-ray részesedése Nyugat-Európában közel 7 százalék

1. Oldal

Kicsit lassuló ütemben, de Nyugat-Európában is folytatódik a diadalmasan növekvő Blu-ray Disc lemezeladás, bár a piacot továbbra is a DVD uralja és a Blu-ray Disc részesedése még egyszámjegyű.

Blu-ray Disc_150px.jpg
Nyugat-Európában 2010 harmadik negyedévében összesen mintegy 8,6 millió Blu-ray lemezt értékesítettek a media control GmbH & Co. KG német piackutató cég múlt heti bejelentése szerint. Ez a tavalyi ugyanezen időszakban eladott 4,9 millió Blu-ray lemezhez képest 75 százalékos növekedést jelent.

A vizsgálat időszakban a teljes DVD/Blu-ray lemezeladásból a Blu-ray lemezek részesedése az egy évvel ezelőtti 4%-ról 7%-ra nőtt, ennek megfelelően a DVD lemezek részaránya viszont 96%-ról 93%-ra csökkent. A 2009 harmadik negyedévében Nyugat-Európában eladott 128,1 millió DVD 116,3 millió lemezre csökkent, ami 9 százalékos visszaesés.

A médiaeladásokat elemző felmérésben tizenhárom nyugat-európai országból származó adatokat dolgoztak fel. Ezek Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Belgium, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Nagy-Britannia, Norvégia, Svédország és Finnország.

Jellemző adat még, hogy a legnagyobb európai fogyasztói piacnak számító Németországban a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 20,17 euróról (kb. 5.580 Ft) 16,05 euróra (kb. 4.440 Ft) csökkent a Blu-ray lemezek átlagára.

Kapcsolódó linkek:

Növekvő online videózás sújtja a DVD és Blu-ray eladásokat
A Blu-ray eladások Nyugat-Európában is tovább emelkednek
Jövőre több mint 62,5 millió Blu-ray lejátszó kerül piacra
Ismét megkétszereződött a Blu-ray Disc eladás egy év alatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .