Panasonic: teljes HD felbontású 3D bemutató az IFA 2009-en

1. Oldal

A Panasonic az IFA 2009 kiállításon is bemutatta teljes HD 3D plazma házi-mozi rendszerét.
A Panasonic az IFA 2009 kiállításon lényegében ugyanazt a 3D rendszert mutatta be, amit a januári CES 2009 látogatói már megcsodálhattak. A 262 centis (103”) plazmaképernyő, a vele szinkronizáltan működő 3D szemüvegek és a Panasonic módosított Blu-ray lejátszója együttesen produkálta a sztereoszkópikus képélményt nyújt teljes HD felbontásban. A cég ezzel azt kívánta demonstrálni, hogy megfelelő adatátviteli sebesség és műsortárolási technológia megléte esetén a fogyasztók számára is elérhető a háromdimenziós teljes HD szórakoztató tartalmak élvezete.

Panasonic_3D.jpg
A Panasonic érthető okokból a plazmát tartja napjaink legjobb 3D televíziós technológiának, mivel az kiváló képfrissítési sebessége jóvoltából több képet jeleníthet meg a felbontás csökkentése nélkül. A gyártó optikailemez-technológiája és a Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) által fejlesztett saját technológia teszi lehetővé a bal- és jobbszembe jutó 1080p felbontású képekből álló 3D mozgókép rögzítését egy szabványos Blu-ray lemezre. A Panasonic egy olyan technológiát is kifejlesztett, amely valósidőben dekódolja és játssza le a bal- és jobbszembe jutó teljes HD képtartalmat a Blu-ray lemezről.

A Panasonic teljes HD 3D plazma házi-mozi rendszerben alkalmazott megoldások választ adnak a 3D tévézés korábbi problémáira. Ezek közé tartozott a 3D megjelenítéshez a két szem számára külön-külön előállított képkockák egyetlen képpé egyesítése következtében bekövetkező képminőség romlás, a fényerő csökkenése; illetve a képek kódolásának bonyolultsága, ami lehetetlenné tette a 2D és 3D tartalmak egyetlen lemezen tárolását.

A cég 3D tartalmak előállítására használható professzionális termékeket és szolgáltatásokat is fejleszt. A Panasonic már profi ikerlencsés teljes HD felbontású P2 memóriakártyára rögzítő 3D kamerát és 3D képet megjeleníteni képes HD plazmakijelzőt is kínál.

A Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) 3D „mastering” (a filmes/videós végtermék előállításának utolsó munkafázisa) szolgáltatást is nyújt, így a Panasonic a teljes 3D video- és filmipart lefedni termékeivel, szolgáltatásaival. A cég professzionális felszereléseivel felvehetők és feldolgozhatóak a teljes HD felbontású 3D tartalmak; a szórakoztatóelektronikai termékek, mint a Blu-ray lejátszók és plazma televíziók pedig ezen anyagok lejátszását és megjelenítését teszik lehetővé.

Kapcsolódó linkek:

Részletek a leendő 3D Blu-ray Disc technológiáról
Sony: 3D-t az otthonokba 2010-ben
A Blu-ray Disc Association 3D munkacsoportot alakít
Távol van még a 3D Blu-ray Disc
Probléma a 3D-vel
A Panasonic Blu-ray Disc szabványt javasol a 3D képtárolásra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .