A Grundig is Android TV platformot használ a jövőben

1. Oldal

A Google egyre több partnert szerez új TV-s operációs rendszerének, köztük a valaha nagynevű Grundig is az Android TV-t fogja alkalmazni minden jövőbeli okos TV-jében, erősítették meg a felek.
Nemrég kezdte el használni Smart TV készülékeiben a Sony, a Philips és a Sharp az Android TV operációs rendszert, és hamarosan a Grundig is csatlakozik hozzájuk. Iparág szerte mind többen remélik, hogy a Google TV bukása után az Android TV-vel a márka megalkotja első sikeres operációs rendszerét TV-khez is.

Grundig_TV.jpg
A képcsöves TV-k idejében meghatározó Grundig márkanév ma a török Arçelik Group tulajdonában van. A csoport és a Google eddigi együttműködése az táblagépeken és PC-ken futó Android mellett a jövőben a TV-kre is kiterjed. A Grundig minden új generációs okos TV-jén az Android TV platformot fogja használni.

Az alkalmazásokat, zenei, játék és más tartalomszolgáltatásokat kínáló Android TV-be beépített a Chromecast meghajtó rendszere, a „Google Cast” is, mely lehetővé teszi egy okostelefonon vagy táblagépen kijelölt tartalom megjelenítését a TV-n. A felhasználói kezelőfelület ugyanúgy fog kinézni, mint a többi Android TV-t futtató TV-é.

A Grundig új TV-it a szeptemberi berlini IFA 2015 kiállításon fogja bemutatni, ahol bővülő 4K Ultra HD kínálatával jelenik meg. A Grundig TV-k szerepelnek néhány hazai kiskereskedelmi forgalmazó kínálatában is.

Kapcsolódó linkek:

Android TV: jön az alkalmazás élő TV csatornák eléréséhez
Ultra HD-t és HEVC-t is támogat az Android 5.0 és az Android TV
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra
Android TV: a Google TV újratöltve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .