Android TV: jön az alkalmazás élő TV csatornák eléréséhez

1. Oldal

A Nexus Player kapcsán már ismert mi várható az Android TV-től, ami 2015 tavaszától számos márka okos TV-in is megjelenik, és most már az is tudható, hogy a Google hogyan akarja újra meghódítani a tévéket, élő csatornákat integrálva a platformba.

Miután a tévégyártók nem jutottak közös nevezőre a Google létrehozta a Android TV Smart TV platformot, amin az alkalmazás- és játékfejlesztők közreadhatják munkájuk eredményét, ami így különböző márkák termékein működik majd.

Android_TV_Live_TV_2.jpg
Az Android TV azonban nemcsak az olyan steraming szolgáltatásokhoz akar hozzáférést biztosítani, mint a Netflix, a YouTube és a Google Play Movies. 2015 tavaszán, amikor a Sony, a Sharp és a Philips megjelennek Android TV platformra alapuló Smart TV-ikkel TV csatornákat is kapnak majd a fogyasztók, és most már azt is tudjuk, hogy a Google hogyan teszi ezt lehetővé. Egy „Live Channels for Android TV” elnevezésű alkalmazással, ami alkalmas lesz beépített tunerrel, valamint az interneten (IP-n) keresztül vett TV csatornák összességének kezelésére. Vagy más szóval, nem számít, miként veszi a felhasználó a TV csatornákat, arra set-top box nélkül kell képesnek lennie, ha televíziós műsorszolgáltatók ezt lehetővé teszik.

Android_TV_Live_TV_1.jpg
Az alkalmazás ugyan még nem látható a legtöbb Nexus Player tulajdonos számára, de elérhető a Google Play Store áruházból (és úgy tűnik már telepítve van az említett médiadobozon). Az alkalmazásról annyi már kiderült, hogy tévénézők be- és kikapcsolhatják a feliratozást, „kép a képben” és „két kép” funkciót aktiválhatnak, és az összes csatornára kiterjedő elektronikus műsorkalauzt kapnak. Van szülői felügyelet is, és saját csatornalistákat is létre lehet hozni.

Az első Android TV platformot alkalmazó Smart TV készülékek minden bizonnyal a januári Las Vegas-i CES 2015 kiállításon kerülnek bemutatásra.

Kapcsolódó linkek:

Ultra HD-t és HEVC-t is támogat az Android 5.0 és az Android TV
Google Nexus Player: az első készülék Android TV-vel
Android TV: a Sony, a Sharp és a Philips kész a platformra
Android TV: a Google TV újratöltve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .