A Mitsubishi is felhagy a hátulról-vetítős TV-k gyártásával

1. Oldal

A Mitsubishi a nagy képméretű TV-k piacán is kialakult árverseny miatt kényszerül arra, hogy utolsóként felhagyjon a hátulról-vetítős TV-k gyártásával és értékesítésével az Egyesült Államokban valamint feltehetően Japánban is.
A Mitsubishi az európai piac tesztelése céljából még az IFA 2011 kiállításon is bemutatta LaserVue TV-jét, de mára kiderült, hogy a hátulról-vetítős TV-knek már Észak-Amerikában is leáldozott.

Pedig sokáig nagyon népszerűek voltak a hátulról-vetítős TV-k, annak ellenére is, hogy a bennük alkalmazott tükörrendszer és optikai motor miatt mélységben viszonylag nagy terjedelműek. Jó ideig ugyanis ezek a készülékek kínáltak egyedül megfizethető áron igazán nagy, akár 2 méter körüli képátlót, különösen miután a TV-kben a három alapszínű katódsugárcsöveket (CRT) felváltották a LCOS (mint a Sony SXRD és a JVC HD-ILA) és a DLP vetítési technológiák.

Mitsubishi_3D-ready_TV.jpg
A Mitsubishi PR-osai és marketingesei az utóbbi években már kerülték a hátulról-vetítős TV elnevezést az ilyen készülékek piacának szűkülése miatt, és inkább a bennük alkalmazott vetítési technológiára utalva DLP TV vagy a „Home Theater TV” elnevezéssel illették óriásképernyős modelljeiket. De sem ez sem a lézer fényforrások és a 3D képmegjelenítés nem menthették meg ezeket a behemótokat. Az utóbbi egy évben kiváltképp az észak-amerikai piacon ugyanis megjelentek az igazán nagy – 150 és 230 cm képátlójú – plazma és LED LCD TV-k méghozzá olyan árakon, amelyekkel a Mitsubishi számára „egyre nehezebbé vált nyereségesnek maradni”, és többé nem tudta a cég „a jelenlegi formában fenntartani az üzletet”.

A Mitsubishi volt az utolsó hátulról-vetítős TV gyártó, miután a Sony 2007-ben, a Samsung és a JVC 2008-ban már felhagyott az ilyen készülékek előállításával.

Kapcsolódó linkek:

Mitsubishi: 191 centis 3D LaserVue lézer TV a japán piacra
Léteznek még hátulról vetítős TV-k
Mitsubishi: elfogadható áron már kapható a LaserVue TV
Mitsubishi: 165 és 191 centis LaserVue TV-k az év végére
Mitsubishi: jön a lézertévé
CES 2008: a Mitsubishi bemutatta lézer TV-jét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .