Mitsubishi: elfogadható áron már kapható a LaserVue TV

1. Oldal

Az első lézeres megvilágítású LaserVue tévékészülék már kapható az Egyesült-Államokban, és ára nem is olyan magas, mint arra sokan számítottak.
Mitsubishi_LaserVue_logo.jpgA Mitsubishi CES-en bemutatott lézer fényforrású hátulról vetítős TV-k első, 165 centis (65 inch) modelljei LaserVue L65-A90 típusszámmal már megjelentek az észak-amerikai üzletekben.

A készülék kiskereskeldelmi ára 6.999 dollár (kb. 1.400.000 Ft), ami nagyjából azonos a legtöbb 152 cm-es (60 inch) vagy annál kicsivel nagyobb síkpaneles készülékek árával, és jóval olcsóbb a legtöbb „high-end” modellnél, mint például a 10.000 dolláros (kb. 2 millió Ft) Pioneer KURO csúcskészülék.

Mitsubishi_lifestyle.jpg
A Mitsubishi LaserVue L65-A90 specifikációja alapján szintén csúcskategóriás HDTV-nek tekinthető. 1080p felbontása, az alacsonyabb felbontású jelek „Plush1080p” felkonvertálása és képinterpolációs technológiával megvalósított „Smooth120Hz” megkétszerezett képfrissítése mindenesetre ezt jelzi. A Mitsubishi 6-színt feldolgozó processzora és új LaserVue fénymotorja mindenesetre kétszer nagyobb színtartományt képes előállítani, mint a legtöbb hagyományos HDTV. Ez közel 200%-a a HDTV szabvány által előírt színtartománynak.

A készülék „3D Ready” ami azt jelenti, hogy megfelelő sztereoszkóp képjellel meghajtva, és a Real-D technológiájának megfelelő szemüveggel nézve térhatású képélményben részesülhet a néző. Mások mellett négy 1.3-as verziójú, Deep Color (36 bit) és x.v.Color kompatibilis HDMI bemenete van a LaserVue L65-A90-nek, és mindössze 135W teljesítményt vesz fel.

Az európai forgalmazásról egyelőre nincsenek információk.

Kapcsolódó linkek:

Mitsubishi: 165 és 191 centis LaserVue TV-k az év végére
Mitsubishi: jön a lézertévé
CES 2008: a Mitsubishi bemutatta lézer TV-jét
A lézer TV talán féléven belül termék lehet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .