Mitsubishi: 165 és 191 centis LaserVue TV-k az év végére

1. Oldal

Az első lézeres megvilágítású LaserVue tévékészülékek ősztől lesznek kaphatóak, de még mindig kevés technikai részlet tudható róluk.
A Mitsubishi új lézer fényforrást alkalmazó hátulról vetítős TV-jét a LaserVue-t a CES-en mutatták be először, bár akkor még nem használta ezt a márkanevet. Mostanra a hírt már az üzletek polcaira kerülő készülékek jelentik, melyeket 2008. harmadik negyedévére ígérnek. A LaserVue 165 és 191 centis (65 és 75 inch) készülékekkel debütál, melyek közül először a 165 centis változat lesz kapható – természetesen a tengerentúlon.

LaserVue.jpg
A Mitsubishi még mindig elég szűkszavú azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi teszi a technológiát annyira kiemelkedővé – mármint a lézeren kívül. A gyártó továbbra is azt emeli ki, hogy a LaserVue kétszer nagyobb színtartományt képes előállítani, mint a legtöbb hagyományos HDTV. A készülék 120Hz-es képfrissítéssel működik és a képernyő felületi fényessége 500 nits azaz cd/m2.

Az eddig bemutatott lézer TV-k az LCD-khez és plazmákhoz képest leginkább színmélységükben térnek el, különösen a vöröseket tekintve, melyet sokan egyenesen túl soknak tartanak, bár biztos, hogy ez csökkenthető. A feketék viszont feketék, a fényes képrészletek fényesek, és a nézhetőségi szög megszégyeníti a legtöbb hátulról vetítős TV-t.

Az árakat tekintve még nincsenek biztos információk, de azok inkább a plazma és LCD készülékek áraihoz állnak majd közelebb, mint a HVTV-khez. A Mitsubishi valószínűleg mindent megtesz azért, hogy meggyőzzék a vásárlókat arról, hogy ezek a 30 centis vastagságú készülékek jelentik a legjobb választást. Ha más nem is, de az vitathatatlan előny, hogy a LaserVue 200 watt alatti teljesítményfelvétele, csak kb. fele egy átlagos LCD TV-nek, és harmada egy plazma készüléknek.

Kapcsolódó linkek:

Mitsubishi: jön a lézertévé
CES 2008: a Mitsubishi bemutatta lézer TV-jét
A lézer TV talán féléven belül termék lehet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .