A Panasonic a Pioneer KURO plazmatechnológia birtokában

1. Oldal

A Pioneer 2009-es évi beszámoló jelentése alapján a Panasonic már megszerezte a Pioneer KURO plazmatechnológiáját és kapcsolódó szabadalmait.
Panasonic_KURO.jpgA jelenleg még kapható Pioneer KURO plazma TV-k kivételesen mély feketeszintjük és gazdag színeik miatt szakértők szerint is elismerten a legjobb képminőséget produkálják.

A Pioneer és a Panasonic már korábban közös plazmaképernyő fejlesztési és gyártási terveken dolgozott, de ez év elején a felhalmozódó veszteségek és a válság miatt is egyre romló piaci kilátások miatt a Pioneer kénytelen volt kivonulni a képernyő üzletből.

Már ez év tavaszán tudni lehetett, hogy a Pioneer plazma technológiáját kutató és fejlesztő mérnököket a Panasonic foglalkoztatja tovább, de immár egy hivatalos dokumentum is igazolja, hogy a Panasonic a Pioneer plazmatechnológiájának és kapcsolódó szabadalmainak birtokába jutott.

Az alábbiakat a nyilvánosság számára is itt hozzáférhető 2009-es Pioneer éves beszámoló jelentésből idézzük:

„A vállalat 2009. április 28-án az Igazgatótanács ülésén határozott a plazmaképernyő panelekre és modulokra vonatkozó szabadalmai Panasonic Corporation számára történő átadásáról. A két vállalat 2009 május 15-én teljesítette a megállapodást. Ez az üzleti átalakítási erőfeszítések részét alkotja a képernyő üzletből való teljes kivonulási tervnek megfelelően.”

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: meddig kaphatóak még idehaza a KURO plazma TV-k?
Mit jelent a Pioneer TV-k eltűnése
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben
A Pioneer és a Matsushita megállapodott a plazmapanel üzletről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .