Marantz SR5004: az új középkategóriás AV vevőerősítő

1. Oldal

Az SR5004 kategóriájában kiemelkedő tudású AV vevőerősítő, és végfokozatainak tetemes teljesítményével a gyártótól megszokott dinamikával adja vissza a filmek és a zenék hangjait.
A Marantz SR5004 csatornánként 100W (RMS, 8Ω, 20Hz – 20kHz, 0,08% THD) teljesítményt tud leadni, és a kilenc pár hátlapi hangsugárzó csatlakozó a hét végfokozat sokféle konfigurációját teszi lehetővé. Ezek egyikeként front magassági hangsugárzók is csatlakoztathatóak az erősítőhöz, mivel az a Dolby Pro Logic IIz magassági dimenziót nyújtó hangdekódolásra is alkalmas. Emellett persze a ma előforduló összes hangformátum, köztük természetesen a Dolby TrueHD és DTS HD bitfolyamait is képes fogadni és dekódolni az erősítő 32-bites DSP-je.

Marantz_SR5004.jpg
Az SR5004-be épített i-Chip videoprocesszor 1080p felskálázást kínál a HDMI kimeneten. A Blu-ray, DVD és CD lemezek hangjai mellett az erősítő M-DAX (Marantz Digital Audio Expander) technológiájával a MP3, WMA vagy AAC tömörített zenék is tisztán és több részlettel szólaltathatóak meg.

Az erősítőben az Audyssey MultEQ Auto Calibration mérőmikrofonos rendszerrel állíthatóak be a hangsugárzók és korrigálható a szoba akusztikai viselkedése, a Dynamic Volume technológia pedig a különböző források hangerejét egyenlíti ki. A többszobás funkció, a grafikus felhasználói kezelőfelület, a tanítható távirányító, a kikapcsolt video üzemmód és a magas minőségű alkatrészek mind hozzájárulnak az SR5004 használhatóságához illetve dinamikus hangzásához.

Marantz_SR5004_csatik.jpg
Az SR5004 hátlapján a négy 1.3a verziójú, Deep Color színfelbontást támogató HDMI (3 be- és egy kimenet) és sok más csatlakozó mellett a rendszerbe integrálást szolgáló RS232C soros port is található. Ugyanitt van az M-XPort (Marantz eXPansion port), amihez a Bluetooth A2DP protokollt támogató hordozható készülékek (PDA, mobiltelefon, PC, stb.) audiojeleit vevő opcionális Bluetooth egység (RX101) csatlakoztatható.

Az SR5004 fekete és ezüst-arany színű házzal Európában 699 euróért (kb. 190.000 Ft) és idehaza is hasonló áron már kapható.

Kapcsolódó linkek:

Marantz BD5004: új Blu-ray lejátszó belépőmodell
Marantz BD7004: új Blu-ray lejátszó igényeseknek
Marantz SR6004: az új felső-középkategóriás AV vevőerősítő
Marantz UD9004: a Blu-ray és SACD lejátszó monstrum
Marantz NR1501: a csupán 9cm magas AV vevőerősítő
Dolby: magassági dimenzió a Pro Logic IIz-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .