A Samsung kiakadt a QLED miatt panaszkodó LG-re

Mérgesedik a Samsung Electronics és az LG Electronics viszonya, miután az utóbbi panaszt nyújtott be a méltányos kereskedelmet felügyelő Korea Fair Trade Commission szervezethez.


Az LG múlt héten benyújtott panaszában azt kifogásolja, hogy a Samsung QLED TV marketingkampánya „megtévesztette” a fogyasztókat.

A Samsung 2017 óta használja a QLED marketing elnevezést prémium LCD TV-ire, amelyek kvantum-pont (QD) technológiát alkalmaznak a kép javításához. Az LG azonban panaszában azt állítja, hogy a Samsung TV-k képernyője nem valódi QLED, mivel azok továbbra is alapvetően csak LCD TV panelek egy plusz QD lappal. A Samsung QLED TV-k azonban nem kvantum-pont fénykibocsátó diódákat használnak, így valójában nem tekinthetők „QLED TV-knek” – mondja az LG.

A panasz arra is rámutat, hogy a QLED elnevezés nagyon hasonlóan hangzik, mint az „OLED”, ami az LG által kizárólagosan gyártott fejlettebb display technológia.

Az LG arra kéri a méltányos kereskedelmet felügyelő Korea Fair Trade Commission szervezetet, hogy tegye meg a „szükséges intézkedéseket” a fogyasztói jogok védelme érdekében.

Az LG több más módon is igyekszik nyomást gyakorolni a Samsungra. Nemrég például elkezdve forgalmazni saját „valódi 8K” TV-it azt igyekszik bizonyítani, hogy a rivális 8K TV-i nem nyújtanak valódi 8K felbontást, mivel nem teljesítik az ebből a szempontból kritikus „kontrasztmoduláció” mértékét, ami azt méri, hogy az egyes pixelek egymástól mennyire különböznek. Az LG úgy gondolja, hogy a magasabb, 90%-os kontrasztmodulációs mérték miatt 8K OLED TV-je „Real 8K TV”, megjegyezve hogy a Samsung modelljei sokkal kevesebbet, 12%-ot értek el.

Úgy tűnik, hogy az LG érvelése érdemi, mivel a Consumer Technology Association (CTA) is egyik követelményként 50% vagy magasabb kontrasztmodulációt ír elő a TV gyártóknak az új 8K Ultra HD specifikációban, ha azok viselni kívánják az ezt jelző logót.

Most azonban úgy tűnik, hogy a Samsung megelégelte az LG akadékoskodását, és a The Elec weboldalon a dél-koreai sajtónak szóló nyilatkozatban azt közli, hogy „az ilyen kimerítő viták zavart okoznak a fogyasztók és a piaci szereplők körében” egy „kihívást jelentő üzleti környezetben”. A Samsung a részletek kifejtése nélkül azt is hozzáteszi, hogy: „Komolyan foglalkozni fogunk az LG megalapozatlan állításaival.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “A Samsung kiakadt a QLED miatt panaszkodó LG-re” bejegyzéshez

  1. Samsung Ue55ju6800w tv-t (az első nanocellás tv) vásároltam 331020ft-ért 2016-ban. A készülékben két év! után olyan hiba jött elő, hogy a kijelző felső 1/3án elromlott a világítás.A Samsung szervízben azt mondták,hogy nem tudnak hozzá alkatrészt beszerezni,így a készüléket nem tudják javítani.
    Ennyit a samsung „márkáról”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .