A Samsung tényleg vesz LG Display OLED TV paneleket?

Újra téma, hogy a Samsung Electronics 2022-es prémium TV kínálatában lesznek a nagy rivális LG Display által gyártott OLED TV paneles készülékek is.


Először áprilisban szóltak hírek arról, hogy a Samsung Electronics és az LG Display OLED TV panelek szállításáról tárgyalnak, ami sokakat meglepett, mivel a Samsung korábban azzal ostorozta a szerves fénykibocsátó diódákon alapuló technológiát, hogy az nem produkál elég képfényességet és komolyan fennáll a beégési problémák veszélye.

Samsung OLED TV

Úgy tűnik, hogy mindez alaposan megváltozott, most hogy már a Samsung Electronics is készül az első QD-OLED TV-k forgalmazására, és a panelgyártó Samsung Display a QD Display, azaz QD-OLED technológiájú képernyők előnyeiről beszél.

Előfordulhat azonban, hogy a Samsung nemcsak QD-OLED TV-ket fog jövőre piacra dobni. November végén jelent meg a többnyire nagyon jól értesült The Elec cikke, ami ismét megemlítette annak lehetőségét, hogy a Samsung esetleg vásárol az LG Display OLED TV paneljeiből. A cikk a Samsung „meg nem erősített” döntését idézi, ami szerint a 2022-es prémium TV-k kínálata hárommillió Mini-LED-es Neo QLED TV-ből és kétmillió OLED TV-ből áll majd. A cikk szerint ebből a kétmillió OLED TV-ből csak 500.000-nek lesz majd QD Display (QD-OLED) képernyője és 1,5 milliónak az LG Display által gyártott WOLED panelje. „Az ideiglenes terv szerint a Samsung Electronics 2 millió WOLED panelt kap az LG Display-től, és 1,5 millió WOLED TV-t szállít majd” – közli a cikk.

Mivel a Samsung Display jelenlegi kapacitásával potenciálisan évi 1 millió 139 és 164 centis QD-OLED TV-hez való panelt tud előállítani – ráadásul ebből nemcsak a Samsung Electronics, de a Sony is TV-t készül gyártani -, ezért a tervezett 2 millió OLED TV-hez tényleg szükség lehet az LG Display OLED paneljeire.

A cikk arról is szól, hogy a saját LCD panelgyártását leépítő Samsung – mely jelenleg LCD TV-ihez a panelek nagy részét a CSoT (TCL) és a BOE szállítja –  a kínai beszállítóktól való függőséget csökkentendő több és jobb minőségű LG Display LCD panelt fog vásárolni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .