Samsung Display: indul a 139 és 164 centis QD-OLED TV-k gyártása

A Samsung Display terv szerint november 30-án kezdi el a 139 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) QD-OLED TV-k továbbá egy 86 centis (34 hüvelykes) monitor paneljeinek sorozatgyártását.


A panelgyártó Samsung Display augusztusban közölt részleteket a QD Display, azaz QD-OLED technológiájú képernyők jellemzőről és azt is lehetett már korábban tudni, hogy a Samsung Electronics már készül az első QD-OLED TV-k forgalmazására. Hírek szerint a januári CES 2020 kiállításon mutatják be az új készülékeket, és nemcsak a Samsung Electronics, de a Sony is piacra dob majd ilyen TV-ket.

QD Display

Az Edaily Korea cikke most részleteket közöl azokról az eredményekről és jövőbeli tervekről, amelyeket Choi Joo-Sun a Samsung Display vezérigazgatója a közelmúltban osztott meg a cég vezetőivel és alkalmazottaival. A cikkből kiderül, hogy a Samsung készül a QD Display képernyők kereskedelmi forgalomba-hozatalára, aminek tömeggyártása e hónap végétől indul.

Cho konkrétumként említi, hogy: „A QD Display 65 és 55 hüvelykes TV-ket és 34 hüvelykes monitorokat fog tömeggyártani és piacra dobni, és a piaci reakciók alapján dönti el, hogy növeli-e a gyártást”.

A Samsung Display által Asanban működtetett „Q1” QD-OLED gyártósor jelenlegi havi kapacitása 30.000 hordozó, és a „multi-model glass” (MMG), azaz egy hordozóból többféle panel kivágását lehetővé tevő gyártási metódussal potenciálisan évi 1 millió panelt tudnak előállítani az említett 139 és 164 centis QD-OLED TV-khez. Ezt a számot az is jelentősen befolyásolja, hogy a beszámoló szerint a kezdeti kihozatal csupán egyharmad volt – vagyis az elkészült paneleknek csak az egyharmada volt használható, a többi selejt. Ez a kihozatali arány várhatóan rövid időn belül növekszik majd, mert ahogy minden más gyártástechnológiánál a QD-OLED panelek előállítása esetében is folyamatosan fejlesztik az eljárást és a felhasznált anyagokat.

Ugyanakkor a Samsung Display LCD képernyőket előállító gyártósorait – amelyek a járvány okozta megnövekedett kereslet miatt átmeneti haladékot kaptak – lebontják, hogy helyet csináljanak az új QD-OLED gyártásnak. A Samsung Display nagy potenciált lát a kis és közepes méretű képernyőkben is, ezért már építés alatt áll egy újabb Gen8-as (2.200 x 2.500 mm) gyártósor.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .