QD Display: a Samsung és a Sony is kínál majd QD-OLED TV-t

Több koreai hírforrás szerint a QD Display vagy QD-OLED TV-t nemcsak a Samsung Electronics, de a Sony is piacra dob majd.


A panelgyártó Samsung Display augusztusban közölt részleteket a QD Display, azaz QD-OLED technológiájú képernyők jellemzőről, és nem meglepő, hogy a Samsung Electronics már készül az első QD-OLED TV-k forgalmazására. Koreai sajtójelentések most már azt állítja, hogy a jövő januári CES 2022 kiállításon mutatják be az új készülékeket.

QD Display

Az IT Chosun cikke szerint: „A Samsung Electronics 2022-ben QD Dispay (QD-OLED) TV-kkel bővíti tévékínálatát. Ehhez a Samsung Display szállít QD paneleket, és a jövő év januárjában megrendezésre kerülő CES 2022-őn és a „First Look” eseményen mutatja be először a QD TV-ket. A piaci megjelenés időpontját 2022 első negyedévére tervezik.”

Kicsit meglepőbb, hogy több koreai közlés szerint a Sony is piacra dob QD Dispay paneles TV-ket. Ennek előzménye, hogy még 2020-ban a Sony a Panasonic is vizsgálta a QD-OLED prototípus képernyőket és minden bizonnyal érdeklődik a technológia iránt.

A Chosun Biz riportja azt állítja: „A Sony, amely a közelmúltig megfelelési teszteket végzett, úgy döntött, hogy van lehetőség a QD-OLED kereskedelmi forgalmazására, és úgy döntött, hogy QD-OLED TV-t gyárt. A Samsung Display QD-OLED paneljét már november közepén szállítják a Sony-nak”.

A BusinessKorea is úgy tudja: „A Sony, a tévéipar harmadik legnagyobb szereplője is (piacra) dobja QD OLED TV modelljeit.”

Az ETnews cikke pedig november elején szintén azt írja: „a Samsung Display ebben a hónapban kezdi meg a tömeggyártást és a Samsung Electronics valamint a Sony számára szállítja azokat. A Samsung Electronics és a Sony tervezik, hogy TV-ket gyártanak és dobnak piacra QD Display-vel”.

Nem tudjuk még tehát, hogy a Sony a CES 2022 kiállításon vagy csak később mutatja-e be a QD Display (QD-OLED) képernyőjű TV-ket, ahogy azt sem, hogy ezekkel csak bővül a japán márka kínálata vagy leváltják a jelenlegi OLED TV-ket, melyekhez az LG Display szállítja a paneleket.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .