A Szocsi Téli Olimpiáról is lesz Super Hi-Vision/UHDTV kép

1. Oldal

A Londoni Olimpia után a Szocsi Téli Olimpiáról is lesz Super Hi-Vision/UHDTV közvetítés, jelentette be a szervezőbizottság elnöke Dmitry Chernyshenko.

Dmitry Chernyshenko a Szocsi Téli Olimpia szervezőbizottságának elnöke bejelentette, hogy „az Olimpiai Játékok történetében először fogják az eseményt Super Hi-Vision formátumban felvenni”, ami „a filmszínházakban használatos felbontás kétszerese és a szokványos HD formátum felbontásának 16-szorosa.”

Ez ugyan nem teljesen igaz, mert a Londoni Olimpia Super Hi-Vision/UHDTV formátumú közvetítése során már sikeresen bemutatkozott a 7.680 x 4.320 pixel (8K) felbontású technológia.

Szocsi_8K.jpg
A jövő évi Szocsi Téli Olimpiai játékokat egyébként 90 tévé- és rádiótársaság fogja sugározni 123 országba. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mely sporteseményeket fogják 8K-ban felvenni, és azt sem, hogy hol és miképpen lesznek ezek a nézők számára láthatóak.

Kapcsolódó linkek:

Tíz év mire az Ultra HD elterjedté válik egy elemzés szerint
A 2014-es FIFA VB döntőről biztos lesz UHDTV közvetítés
Sikeres a Sony kísérleti 4K sportközvetítése
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
Elkerülheti-e a 4K Ultra HD TV a 3D TV sorsát?
UHDTV: elfogadott ITU szabvány a Super Hi-Vision
Londoni Olimpia Super Hi-Vision/UHDTV formátumban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .