A Toshiba felhagy a HD DVD-vel, vége a formátumháborúnak? (Frissítve)

1. Oldal

Bár a Toshiba részéről hivatalos megerősítés még nem látott napvilágot, de a japán közszolgálati televízió, az NHK február 16-ai adásában arról adott hírt, hogy a gyártó befejezi a HD DVD gyártást.


HD-DVD-Toshiba.jpgAz NHK angol nyelvű híre szerint a japán elektronikai óriás a Toshiba Corporation visszavonul a nagy felbontású DVD gyártásból. A hírben meg nem nevezett források szerint a Toshiba azt tervezi, hogy leállítja a HD DVD lejátszók és felvevők gyártását a Japán északi részén lévő Aomori prefektúrában valamint a termék további fejlesztését is.

A tervet valószínűleg a cég igazgatótanácsának rendkívüli találkozóján hagyják jóvá a hét elején. A Toshiba várhatóan még egy ideig folytatja a HD DVD termékek eladását és felhasználókat támogató intézkedéseket jelent be amint a döntés hivatalosan megszületik. A cégtől származó forrás a Reuters hírügynökségnek is megerősítette, hogy a Toshiba a HD DVD üzletből történő kiszállás tervének végső szakaszában van.

A Toshiba valószínűleg sok százmillió dolláros veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni felhagyva a HD DVD lejátszók és felvevők gyártásával.

Friss:

A Toshiba részvényeinek árfolyama több mint 5%-ot erősödött a spekulációk felerősödése kapcsán, hogy a cég felhagy a HD DVD formátum gyártásával és további fejlesztésével. Mindez azt jelzi, hogy a befektetők is minden bizonnyal szívesebben látnák, ha a cég minél előbb kiszállna a feltehetően eddig is csak veszteséget okozó formátumháborúból, és erőforrásait más üzleti tevékenységekre irányítaná.

A cég azonban egyelőre úgy tűnik még nem hajlandó kitűzni a fehér zászlót, és szóvivője útján rövid közleményben az alábbiakkal reagált: „Médiajelentések láttak napvilágot, hogy a Toshiba felhagy a HD DVD üzlettel. Valójában a Toshiba nem tett semmilyen bejelentést és nem hozott döntést. Jelenleg értékeljük ki üzleti stratégiánkat, de pillanatnyilag semmi nincs eldöntve.”


Kapcsolódó linkek:

Nem a Blu-ray:HD DVD formátumháború, a magas árak miatt várnak ki a vásárlók
Egyre többen állnak a Blu-ray formátum mögé
Toshiba: Európában is csökken a HD DVD lejátszók ára
Toshiba: HD DVD visszavágás a lejátszók és filmek árleszállításával
A Warner kizárólagosan a Blu-ray Disc formátumot támogatja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .