A világ első Ultra HD élő online közvetítése a Bécsi Operából

1. Oldal

Május 7-én este 18:30-tól élőben 4K Ultra HD felbontásban nézhetik meg a Bécsi Állami Opera Giuseppe Verdi Nabucco operaelőadását a megfelelő alkalmazással rendelkező Samsung Smart TV tulajdonosok, 14 € (kb. 4.300 Ft) ellenében.
A Bécsi Állami Opera előadásai a jövőben az operaházon kívül is láthatóak lesznek, mégpedig online 4K Ultra HD stream formájában. Az első ilyen élő operaközvetítés holnap, május 7-én lesz. Giuseppe Verdi Nabucco című dalszínműve lesz a színen Placido Domingo főszereplésével.

Bécsi_Opera_Plácido_Domingo.jpg
Az operaelőadás 4K Ultra HD online megtekintéséért 14 eurót (kb. 4.300 Ft) kell fizetni, és szükség van hozzá egy a Wiener Staatsoper alkalmazást futtató Samsung 4K Ultra HD Smart TV-re. A HTTP-n dinamikus adaptív bitsebességgel továbbított stream (MPEG-DASH) HEVC (H.265) tömörítésű lesz, aminek dekódolását ezek a TV-k támogatják.

A produkció elkészítéséhez Sony PMW-F55 CineAlta 4K kamerákat használnak, az esemény munkafolyamatát az osztrák ETAS High Tech Hardware Systems tervezte, a 4K Ultra HD műsor valósidejű előállításának és kódolásának videofeldolgozó szoftverét az Elemental Technologies fejlesztette, az 4K bitfolyamokat az Ooyala menedzseli.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: a 2014-es 4K Ultra HD TV kínálatról
Samsung: két új Smart Evolution Kit, egyik UHD TV-khez
A Netflix 2014-ben kezdi a 4K tartalmak online terjesztését

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .