A YouTube is belép az internetes filmkölcsönzés piacára

1. Oldal

Úgy tűnik a tulajdonos Google végül megtalálja a módját, miként tegyen szert üzleti haszonra a népszerű YouTube videomegosztóból.
YouTube_film.jpg
A Wall Street Journal interneten megjelent cikke szerint a YouTube is beszáll az internetes filmkölcsönzésbe és versenyre kel a Netflix, az Amazon VOD és az Apple iTunes hasonló online filmtár szolgáltatásaival. A cikk szerint a Google a Lions Gate, a Sony és a Warner Bros. stúdiókkal tárgyal arról, hogy utóbbiak tartalmait feltegye a YouTube-ra. Ezeket aztán kölcsönzési díj fejében lehet majd megtekinteni, ami valószínűleg 3,99 dollár (kb. 770 Ft) lesz.


Ennél is érdekesebb, hogy a tárgyalásokon szó van arról is, hogy bizonyos filmek a DVD megjelenéssel egy időben már online is láthatóak lennének. Lehetőség lenne az ingyenes elérésre is hirdetésekkel, de ami a fizetett tartalmakat illeti a Google arra csábítja a stúdiókat, hogy saját elképzeléseiknek megfelelően gondolják át a javasolt minimális 3 dollár (kb. 577 Ft) alatti megtekintett filmenkénti díjat.

A 10.000 Google alkalmazott bevonásával zajló három hónapos béta tesztelés hamarosan elkezdődik. Ha minden sikeresen alakul, akkor valószínűleg további filmstúdiók is csatlakoznak, és a filmek bitfolyamai HD formátumban is eljuthatnak majd a fizetni hajlandó nézőkhöz.

Kapcsolódó linkek:

Filmbemutató a YouTube-on és a mozikban egyidejűleg
Sony játékfilmek kerülhetnek fel a YouTube-ra?
YouTube már HD-ben is
Rövidesen játékfilmek a YouTube-ról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .