Adobe Flash technológia HDTV készülékekbe is

1. Oldal

Az Adobe Systems a NAB 2009 kiállításon jelentette be TV-kbe, Set-Top Box-okba és Blu-ray lejátszókba szánt Adobe Flash platformját, amelyet chip- és készülékgyártók, kábelszolgáltatók és tartalomszolgáltatók tehetnek magukévá.


Az internetről letölthető és PC-n megtekinthető video „stream” lejátszó Flash technológia sokak számára ismerős. Ennek a technológiának az „Adobe Flash Platform for the Digital Home” (Adobe Flash platform digitális otthonok számára) elnevezésű , otthoni digitális eszközökhöz optimalizált változata nagy-felbontású (HD) videót és egyéb alkalmazásokat nyújt internetre csatlakozó televíziók, Set-Top Box-ok, Blu-ray lejátszók és más készülékek számára.

Az optimalizált Flash technológiát számos célprocesszor (SoC) előállító, eredeti termékgyártó, kábelszolgáltatók és tartalomszolgáltató támogatja (Atlantic Records, Broadcom, Comcast, Disney Interactive Media Group, Intel, Netflix, STMicroelectronics, The New York Times Company, NXP Semiconductors, Sigma Designs és mások). A technológia már hozzáférhető, és az első készülékek és processzorok megjelenése 2009 második felére várható.

adobeflash_tv.jpg
Az új Adobe Flash platform a Flash Video (FLV) fájlformátum révén lehetővé teszi HD web videók eljuttatását az otthoni készülékekhez. A fogyasztók gazdag interaktív látványélményt és a HD tartalmakhoz kapcsolódó különleges új lehetőségeket élvezhetnek majd televízióikon. A Flash technológiára alapozott alkalmazások lehetővé teszik majd a felhasználóknak, hogy gyorsan kapcsolhassanak a tévéműsorok és a webtartalmak között, webes böngészés nélkül.

A Flash technológia optimalizált implementációjával a tartalomszolgáltatók internetre csatlakozó otthoni digitális készülékek millióit érhetik el. A kábelszolgáltatók és készülékgyártók pedig új szolgáltatásokat és felhasználói felületeket fejleszthetnek ki.

Az Intel CE3100-as médiaprocesszora például már felhasználja az optimalizált Flash technológiát.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: a 2009-es VIERA síkpaneles TV-k újdonságai
Növekvő érdeklődés a web-TV-s szolgáltatások iránt
Sony: új, már a világhálóra is csatlakozó BRAVIA TV-k
CES 2009: új trend a hálózatra csatlakozó TV-k
Intel: médiaprocesszor internetes szórakoztatóelektronikai termékekhez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .