Amazon Fire TV Stick: megújul a népszerű médiaeszközök kínálata

Az új Amazon Fire TV Stick Lite Full HD plusz HDR streaming támogatást nyújt, míg a frissített Fire TV Stick a Dolby Atmos hangformátumot is kezeli.


Két új TV-hez csatlakoztatható Amazon Fire TV Stick eszközt jelentett be a cég, amely több mint 100 millió ilyet adott el eddig világszerte.

A frissített Fire TV Stick streaming eszközzel támogatott a Full HD felbontású, HDR10, HDR10+ és HLG nagy dinamikatartományú videó és a Dolby Atmos audió is. A HDR tartalmak általában 4K felbontásúak, de előfordul normál HD felbontással is. A streaming szolgáltatások általában nem kínálnak HDR-t 4K nélkül, és nem világos, hogy mondjuk a Netflix biztosít-e majd HDR tartalmakat az ilyen eszközökre.

Az Amazon bejelentése szerint: „A vadonatúj Fire TV Stick egy fejlettebb 1,7 GHz-es négymagos processzorral rendelkezik, ami az előző generációnál 50%-kal erősebbé teszi azt. Az új Fire TV Stick gyors bitfolyamot nyújt 1080p felbontásban, 60 képkocka/sec képsebességgel, HDR kompatibilitással”.

Jövő héten már kapható lesz új Fire TV Stick, ára 40 $ (kb. 12.500 Ft) lesz az Amazon webáruházon. Aki 4K felbontású és Dolby Vision formátumú tartalmakra vágyik annak az Amazon továbbra is a Fire TV Stick 4K eszközt kínálja.

Egy olcsóbb, 30 $ (kb. 9.400 Ft) Fire TV Stick Lite eszközt is piacra dob a jövő héten az Amazon, ami alkalmas Full HD és HDR streaming tartalmakhoz, de a Dolby Atmos hangot nem támogatja.

„A Fire TV Stick Lite 50%-kal erősebb, mint az előző generációs Fire TV Stick, és benne van bármely 30 $ alatti árú streaming médialejátszó feldolgozási teljesítménye. HDR támogatást kínál és Alexa Voice Remote Lite új távvezérlővel érkezik, ami lehetővé teszi hogy hanggal keressen, indítson el és vezéreljen tartalmat”- állítja az Amazon.

Az Amazon dolgozik egy átalakított felhasználói kezelőfelületen, és a cég rendezvényén bepillantást engedett annak működésébe az idei globális bevezetés előtt.

Az Amazon szerint az új felhasználói felületen könnyebben találhatóak meg a tartalmak és egyszerűbb a navigáció, ráadásul a legfeljebb 6 egy háztartásban élő tag felhasználói profiljához saját nézési történet, ajánlások és nézőlisták tartoznak. Az Alexa pedig fontos része az élménynek.

Az Amazon magyarázta szerint: „Az Alexa az új Fire TV élmény lényege, a továbbfejlesztett hangvezérléssel jobban irányítható a szórakoztatás. Az élő TV műsorkalauzra ugráshoz csak annyit mondj: „Alexa, go to Live”, vagy a műsorok közötti böngészéshez „Alexa, go to Find”. A felhasználói profil egyszerű megváltoztatásához csak mondja: „Alexa, switch to my profile”. A kezdeti beállítás után az Alexa automatikusan felismeri a hangot és átvált a profilodra.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .