Apple tvOS 14: új kép a képben móddal és 4K AirPlay 2 támogatással

Az Apple TV tvOS 14 támogatja a több felhasználós Apple Arcade játékot és bővíti a meglévő „kép a képben”, HomeKit és AirPlay 2 funkciókat is.


Az Apple idei virtuális WWDC fejlesztői konferenciáján bemutatta az Apple TV következő tvOS 14 verzióját, amely elsősorban meglévő funkciók fejlesztését hozza el.

A tvOS 14 verzióval az Apple Arcade játékszolgáltatáshoz is kiterjesztésre kerül a több felhasználós támogatás, vagyis az Apple TV minden felhasználója ott folytathatja játékát, ahol abbahagyta. Az új operációs rendszerrel az Xbox Elite 2 és az Xbox adaptív kontrollerei is használhatóvá válnak a játékokhoz.

A prezentáció során az Apple tágabb értelemben a „Home” termékekre összpontosított, benne HomeKit csatlakoztatott otthoni platformjára. A tvOS 14 révén az Apple TV vezérlőközpontjából lehet majd elérni HomeKit szcenáriókat, és például élő képpel kísért kaputelefon-jelzéseket lehet majd kapni, ami kép a képben mutatják meg, ki van az ajtóban.

A kép a képben mód egyébként kiterjesztésre kerül az Apple TV rendszer egészére, ami azt jelenti, hogy edzés vagy valami más alkalmazás futása közben is nézhető a hírek vagy a játék. Az AirPlay is működhet majd az Apple TV-k kép a képben funkciójában.

Az AirPlay abban is javul, hogy a tvOS//iOS 14 már a 4K videók megosztását is lehetvé teszi egy iPhone vagy iPad “Fotók” alkalmazásából egy Apple TV 4K-ra.

A tvOS 14 már támogatja YouTube 4K videókat is. „Nézze meg a legújabb YouTube videókat teljes 4K fényükben. Kedvenc zenéi, lassított, kültéri és vlog felvételei soha nem néztek ki jobbak” – áll az Apple weboldalán.

Támogatott lesz továbbá az új verzió révén az „audiomegosztás (Audio Sharing)” két AirPod fülhallgatóra vagy hangsugárzóra.

A WWDC előtt keringtek pletykák arról, hogy az Apple azt tervezi, hogy támogatást nyújtana AirPlay hangsugárzókhoz, melyek opcionálisan az Apple TV médiadoboz hangjának megszólaltatására szolgálnának. Erről a WWDC-n nem derült ki semmi, de lehet, hogy ennek bejelentését az év későbbi hardveres eseményére tartogatja a cég.

Az Apple AirPods Pro hangsugárzója egy szoftverfrissítéssel képes lesz filmek Dolby Atmos, 7.1 és 5.1 surround térhangzásának előállítására. A hangszóró és a hallgató mobilkészülékének szenzorait használva biztosítják, hogy a hang optimálisan szólaljon meg és korrekten legyen pozícionálva még akkor is, ha mozog a néző feje vagy a kézében tartott képernyő. Az Apple bemutatta, hogy mindez hogyan működik egy TV-vel, de nem hangsúlyozta, hogy az Apple TV támogatott eszköz lenne.

Az újabb LG és Samsung tévékben már megtalálható Apple TV app alkalmazás még idén valamikor megjelenik a Sony Android TV-ken is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .