Amazon Video: decemberben kezdődik a globális terjeszkedés

1. Oldal

A Netflix fő versenytársa, az Amazon Video decemberben kezdi világméretűvé kiterjeszteni video streaming szolgáltatását a „The Grand Tour” autós magazinműsorral, aminek premierje november 18-án lesz az első 5 országban.


A TV sorozatokat, filmeket előállító Amazon immár autós műsort is kínál „The Grand Tour” címmel, melynek házigazdái az egykori „Top Gear” csapata, azaz Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May. Decembertől ezzel a műsorral igyekszik az Amazon streaming szolgáltatását világszerte megismertetni.

Amazon_primevideo.jpg
Az Amazon feliratkozó weboldala szerint: „A The Grand Tour november 18-án pénteken indul az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Németországban, Ausztriában és Japánban. Decemberben a műsor 200 országban mutatkozik be szerte a világon, kizárólag az Amazon-on. A rajongók szerte a világon visszanézhetik az összes addig sugárzott epizódot. Az új epizódok minden héten pénteken jelennek meg világszerte”.

A műsor tehát holnap indul öt országban, és aztán decemberben ez bővül „200 országra vagy territóriumra”. Hivatalosan 196 elismert ország van a világon, ha Tajvant is beszámítjuk. A decemberi indulás pontos időpontját nem erősítették még meg.

A The Grand Tour első évada 12 epizódból áll majd, és az Amazon már 36 epizódra vagyis három évedra kötelezte el magát. A Top Gear a világ legnézettebb műsora volt, amire a BBC becslések szerint epizódonként átlagosan 650.000 fontot (kb. 230 millió Ft) költött. Az Amazon állítólag 4,5 millió fontot (kb. 1,6 milliárd Ft) tervez eltölteni epizódonként.

A Netflix mögött piaci részesedést tekintve második 4K HDR tartalmakat is kínáló Amazon Video streaming szolgáltatásnak már több millió előfizetője van. Azt egyelőre nem tudni, hogy decembertől csak a The Grand Tour kerül a világ nézőközönsége elé, vagy más tartalmak is az Amazon katalógusából.

Az Amazon olyan saját TV sorozatokat állít elő, mint a „Transparent”, az „Az ember a fellegvárban (The Man In The High Castle)” és a „Mozart in the Jungle” illetve filmeket, mint Spike Lee alkotása a „Chi-Raq”. Néhány ilyen produkciók állnak nézni Ultra HD és a HDR minőségű. A The Grand Tour forgatása 4K Ultra HD felbontásban zajlik.

Az Amazon Video Smart TV-ken, médialejátszókon, okostelefonokon, táblagépeken és számítógépeken át érhető el. Nincs viszont ezek között két fontos média streaming eszköz, az Apple TV és a Chromecast.

A globális terjeszkedésről egyelőre további részletek nem ismertek, így az sem, hogy mibe kerül majd az előfizetés. Az USA-ban az Amazon Video streaming szolgáltatás havi díja 9 dollár (kb. 2.600 Ft).

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Netflix: nem gond a jelszómegosztás, mert jól megy a bolt
Netflix: több mint 150 órányi HDR és Dolby Vision tartalom idén
Amazon: filmek már Dolby Vision formátumban is
Bővül a Netflix és az Amazon Prime 4K tartalomkínálata 2016-ban
Netflix: már Magyarországról is elérhető az online videotéka
Amazon 4K HDR tartalmak Samsung Sony és LG TV-ken is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .