Amazon 4K HDR tartalmak Samsung Sony és LG TV-ken is

1. Oldal

Az Amazon Prime Video online filmszolgáltatás két hónapja kínált 4K HDR tartalmai kezdetben csak a Samsung SUHD TV-in volt nézhető, de most már a HDR képes Sony LCD TV-k és LG OLED TV-k tulajdonosok számára is elérhetőek.


Az online tartalomszolgáltatók közül először a Netflix ígért nagydinamikájú 4K tartalmakat idénre, de aztán az Amazon Prime Video 4K HDR „streaming” indult elsőként, bár kezdetben csak a Samsung JS9500, JS9000 és JS8500 szériájú SUHD TV-ken voltak elérhetőek a ma még ritkaságszámba menő filmsorozat epizódok, az Amazon saját produkciói.

Amazon_hdr_LG.jpg
Az IFA 2015 kiállításon aztán a Sony és az LG is megerősítették az Amazon 4K HDR tartalmainak támogatását. A szükséges szoftverfrissítés már elérhető az Amazon szolgáltatási oldaláról, ha valaki HDR képes TV-vel rendelkezik.

Az Amazon Transparent, Mozart in the Jungle című sorozatai és a nemsokára kezdődő Red Oaks bevezető epizódjai nézhetőek HDR-ben az észak-amerikai, a brit, a német és az osztrák előfizetők számára.

Az Amazon 4K HDR bitfolyamok tehát elérhetőek lesznek a Sony X93C és X94 BRAVIA csúcs TV-ken, egy még idei HDR támogatást lehetővé tevő frissítést követően az X90C, X85C és S85C továbbá az új X91C modelleken – az utóbbiakat az IFA 2015-ön erősítette meg a Sony -, valamint az LG EF9500/EF950V és a HDR frissített EG9600/EG960V OLED TV-ken. Utóbbiakhoz a webOS alkalmazásboltban lesz megtalálható az Amazon Prime Video app.

Kapcsolódó linkek:

LG: a világ első HDR képes 4K OLED TV-je az IFA 2015 kiállításon
LG: HDR frissítést kapnak az EG9600/EG960V OLED TV-k
Sony: HDR kompatibilisek lesznek a BRAVIA csúcs TV-k
Samsung: a 2015-ös 4K Ultra HD TV-k jellemzői
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
Sony: új 4K Ultra HD BRAVIA LCD TV-k Android TV-vel
Amazon: felár nélkül lesz elérhető a 4K Ultra HD tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .