Bővül a Netflix és az Amazon Prime 4K tartalomkínálata 2016-ban

1. Oldal

Az internetes videotéka szolgáltató Netflix ez év végére már 600 órányi 4K tartalmat tesz elérhetővé, az Amazon Prime pedig 27 új 4K filmet HDR minőségben, de az utóbbiakat egyelőre csak az észak-amerikai fogyasztóknak.


Egyre több 4K Ultra HD TV talál gazdára, idén már kaphatóak lesznek az első Ultra HD Blu-Ray lejátszók és lemezek, a két nagy „streaming” tartalomszolgáltató pedig fej-fej mellett versengve kínál 4K és mindinkább HDR filmeket.

Amazon_prime_Netflix.jpg
2014 áprilisa óta terjeszt 4K tartalmakat a Netflix, de eddig nem sietett bővíteni kínálatát. Chris Jaffe a cég kezelőfelületi fejlesztésekért felelős alelnöke a barcelonai Mobile World Congress alkalmával nyilatkozva elmondta, hogy az év végére várhatóan már 600 óra 4K tartalom lesz elérhető a szolgáltatáson. Ezek jórészt igényes TV sorozatok, de lesz köztük néhány mozifilm is. A Netflix idén már HDR minőségben is kínál tartalmakat a Marco Polo és a Daredevil sorozatokkal kezdve, de még eltart egy ideig, mire az egyelőre nem túl lelkes hollywoodi stúdiók elköteleződnek a 4K/HDR streaming műsorterjesztés mellett.

Az Amazon Prime viszont 27 új 4K filmet is elérhetővé tesz HDR minőségben, egyelőre kizárólag az észak-amerikai fogyasztóknak. Az Amazon videoszolgáltatás 4K tartalmai jelenleg csak az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Japánban élő előfizetők számára elérhetőek, de a jövőben tervezik a terjeszkedést más piacokon is.

Kapcsolódó linkek:

Netflix: rövidesen jönnek a HDR10 és Dolby Vision filmek
Netflix: már Magyarországról is elérhető az online videotéka
Kalózok már az Amazon és a Netflix 4K tartalmakat is feltörik
Amazon 4K HDR tartalmak Samsung Sony és LG TV-ken is
Jövőre már világviszonylatban csökken a hagyományos tévézés
Netflix: külön gomb európai TV-ken a szolgáltatás eléréséhez
A Netflix vezére szerint 2030-ra vége a TV műsorterjesztésnek
Amazon: felár nélkül lesz elérhető a 4K Ultra HD tartalom
A Netflix 2014-ben kezdi a 4K tartalmak online terjesztését

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .