Amazon: filmek már Dolby Vision formátumban is (Frissítve)

1. Oldal

A Netflix és a VUDU után az Amazon Video is kínál már TV sorozatokat és hollywoodi filmeket Dolby Vision HDR formátumban, jelentette be a két vállalat.


Frissítés:

Nyílt HDR10 formátumban elsőként az Amazon kezdett tartalmakat kínálni, de Dolby Vision nagy dinamikatartománnyal először Netflix bitfolyamok voltak elérhetőek. Most már az Amazon is kínál TV sorozatokat és filmeket Dolby Vision minőségben.

Az Amazon saját „Bosch” című eredeti sorozatának második évada már elérhető az összes előfizető számára extra költségek nélkül Dolby Vision formátumban, Sony Pictures filmek pedig külön vásárolhatóak meg az Amazon pay-per-view katalógusából. Az utóbbi filmek a következőek: Hupikék törpikék 2. (The Smurfs 2), A Föld után (After Earth), Sötét zsaruk 3 (Men in Black 3), Hancock, Salt ügynök (Salt), Ananász expressz (Pineapple Express), Harag (Fury), A csodálatos Pókember 2 (The Amazing Spider-Man 2), Chappie és Elysium – Zárt világ.

A Dolby Vision HDR formátum többet kínál, mint a nyílt HDR10 szabvány. A tartalmak a magasabb csúcsfényesség, a nagyobb (12 bites) színfelbontás, és a HDR képminőséget jelenetről-jelenetre optimalizáló dinamikus metaadatok előnyét kihasználva állíthatóak elő és reprodukálhatóak.

Dolby Vision minőségű tartalmak egyelőre csak online szolgáltatásokon elérhetőek. Az első Dolby Vision kompatibilis Ultra HD Blu-Ray lejátszókra még várni kell.

Az Amazon technikai információkat nem osztott meg a szolgáltatásáról, így nem ismert annak bitsebessége sem.

LG OLED SUPER UHD TV Amazon Dolby Vision.jpg
A kiadott sajtóközleményhez mellékelt képen egy-egy 2016-os LG SUPER UHD TV és OLED TV látható, de nem adtak ki teljes listát a kompatibilis TV-kről. Jelenleg azonban csak az LG és a Vizio TV-i támogatják a Dolby Vision formátumot, a kínai TCL pedig még idén készül ilyen készülékkel piacra lépni.

2016. március 12.:

Nyilatkozatban erősítették meg a cégek, hogy az LG 4K SUPER UHD TV-k lesznek az elsők, amelyek Amazon Prime sorozatokat tudnak megjeleníteni Dolby Vision nagy dinamikatartományú (HDR) képpel.

Múltnyár óta kínál már az Amazon 4K HDR tartalmakat HDR10 formátumban, és emellett most már „prémium HDR” Dolby Vision képpel, ami fényesebb, feketéje mélyebb, azaz dinamikatartománya még nagyobb. Ezzel együtt az élethű színek érdekében szélesebb a színskála, és dinamikus meta-adatokat használva jelenetről-jelenetre optimalizálható a képdinamika.

Az Amazon egyelőre nem jelentette be, hogy milyen tartalmakat tesz elérhetővé Dolby Vision formátumban és mikortól, HDR10-ben viszont már több filmsorozatot kínál.

A Vudu már több mint 30 Dolby Vision címet kínál és hamarosan a Netflix is elérhetővé teszi az első Dolby Vision filmeket. A legtöbb nagy filmstúdió már bejelentette támogatását, és a Dolby becslései szerint 2016 végére már 100 cím lesz elérhető.

Kapcsolódó linkek:

A Lionsgate Dolby Vision és Dolby Atmos házi videókat ad ki
Bővül a Netflix és az Amazon Prime 4K tartalomkínálata 2016-ban
Netflix: rövidesen jönnek a HDR10 és Dolby Vision filmek
Dolby Vision filmek a Vudu online videoszolgáltatásán
Amazon 4K HDR tartalmak Samsung Sony és LG TV-ken is
Dolby Vision: rövidesen nézhetőek az első nagydinamikájú filmek
Jönnek a Dolby Vision formátumú Warner Brothers filmek
Amazon: felár nélkül lesz elérhető a 4K Ultra HD tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .