Netflix: már Magyarországról is elérhető az online videotéka

1. Oldal

A CES 2106-os hivatalos bejelentést követően a világ legnézettebb és sokak által idehaza is már nagyon várt online streaming tartalomszolgáltatása tegnaptól végre Magyarországi IP címekről is elérhető, és egy hónapig díjmentesen ki is próbálható.


A Netflix vezérigazgatója Reed Hastion tegnap a CES 2016 kiállítás nyitóelőadójaként jelentette be, hogy több mint 130 új országban indul el online tartalomszolgáltatásuk, vagyis szavaival élve: „Ma szemtanúi lehetnek egy új globális internet TV hálózat megszületésének”.

Netflix_Reed Hastion.jpg
Már 2014 őszén tudható volt, hogy a Netflix készül szolgáltatása lokalizációjára magyar nyelvterületen is. A netflix.hu webes felülete magyarul most még nem kommunikál ugyan, és magyar szinkronhangú vagy akárcsak feliratos filmeket is hiába keresnénk rajta – ez utóbbiak várhatóak először -, de Hastion elmondása szerint a nyelvek száma bővül majd a jövőben.

A Netflix már jó ideje kínálja filmjeit HD felbontásban is, amihez a „Standard” csomag havi 10 € (kb. 3.160 Ft) díját kell kifizetni. A 2014 óta elérhető Ultra HD felbontású és idén végre már tényleg akár nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmakért viszont a havi 12 €-ba (kb. 3.790 Ft) kerülő „Premium” csomagot kell megvenni. Az alap (Basic) csomag havidíja 8 € (kb. 2.520 Ft). Az újonnan regisztrálok egy hónapig díjtalanul használhatják a szolgáltatást.

Kapcsolódó linkek:

Jövőre már világviszonylatban csökken a hagyományos tévézés
Netflix: külön gomb európai TV-ken a szolgáltatás eléréséhez
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
A Netflix vezére szerint 2030-ra vége a TV műsorterjesztésnek
Több európai országban is elkezd szolgáltatni a Netflix (Frissítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .