Amit DVD lejátszó vásárlásakor tudni kell…

Kezelhetőség; Miként találhatja meg …

Ebben a vásárlási tanácsadó cikkben összefoglalóan minden hasznos információ megtalálható, ami segít kiválasztani az igényeinek és pénztárcájának legmegfelelőbb DVD lejátszót.
Kezelhetőség

Nagyon fontos és gyakran háttérbe szorított szempont egy DVD lejátszó kiválasztásánál, hogy mennyire könnyű kezelni. Ez alatt azt értjük, hogy első bekapcsolás után milyen nehézségbe ütközik a kívánt módon beállítani és azután a használat során működtetni. A megfelelően tervezett és kivitelezett „felhasználóbarát” képernyőmenü sokat számít ebből a szempontból.

Érdemes olvasni a szaklapokban és portálunkon megjelenő teszteket, melyek mindig részletesen foglalkoznak a készülékek kezelhetőségével.


Pioneer távirányító Távirányító

Minden DVD lejátszóhoz adnak távirányítót. A jó távirányítóval jelentősen megkönnyíthető a kezelés. A jól megtervezett távirányító ergonómikus (kézre-álló és könnyen működtethető) gombjai jelölései világosak, logikusan vannak csoportosítva és könnyen megnyomhatóak. A képernyőmenü navigálása egy ujjal is könnyen megy a kurzorral és az „enter” gombbal. Sötét szobában igen hasznos, ha a távirányító gombjai világítanak. A jobb un. univerzális távirányítók más készülékeket is képesek kezelni (legalább az azonos gyártótól származó TV-t).

Miként találhatja meg az Ön számára legmegfelelőbb DVD lejátszót

Portálunk adatbázisában szinte a teljes és aktuális hazai termékkínálat megtalálható. Az itt szereplő készülékekről az adatlapokon igyekszünk minden fellelhető információt rendszerezett formában közreadni. Tetszőleges számú adatlap összehasonlítására is van lehetőség. A megfelelő DVD lejátszó kiválasztásához kattintson ide vagy az oldalak bal felső sarkában, az adatbázis készülékkategóriánál a DVD lejátszó feliratra.

A DVD lejátszók adatbázisának előrendezésénél megadhatja azokat a legfontosabb paramétereket, tulajdonságokat, melyek szerint egy program az adatbázist előrendezi (ehhez kattintson a megfelelő check boxokra és olvassa el a magyarázatokat). A KÉSZ gomb megnyomására feltűnő készüléklistán „barack színű” háttéren, a lista elején jelennek meg azok a készülékek, melyek megfelelnek az előrendezésénél megadott paramétereknek, de a teljes adatbázisban keresgélhet és bizonyos paraméterek szerint a lista tetején lévő fel/lemutató kék nyilacskákkal sorba rendezheti a készülékeket.

A típusnévre vagy az adatlap jelre kattintva feltűnik a készülék részletes adatlapja kis képpel. Összehasonlító táblázat összeállításához jelölje meg a táblázatba bevenni kívánt típusokat, majd kattintson az Összehasonlítás gombra.

Végezetül még egy jó tanács, mely nemcsak DVD lejátszó vásárlására igaz:

Ne vegyen olyan készüléket, mely sokkal többet tud, mint amire szüksége van és ki tud használni, mert másfél év múlva feleannyiért kétszeres tudású készüléket vehet majd!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .