Google Nexus Player: az első készülék Android TV-vel

1. Oldal

A Google bemutatta az Asus által gyártott Nexus Player médiadobozt Android TV platformmal, TV alkalmazásokkal, játékokkal és beszédfelismerő kereséssel.


A Google júniusban jelentette be hivatalosan az Android TV platformot TV-re optimalizált alkalmazásokkal. A Nexus Player az első olyan eszköz, amely Android TV platformot használ.

Google_Nexus_player_1.jpg
A Nexus Player kis fekete korong alakú doboza már formájában is igyekszik különbözni a nagy rivális Apple TV-től. Az médiaboboz több mint két tucat alapból használható nagy képernyős TV alkalmazása mellett hozzáférést biztosít a Google Play Store online áruházból bármihez. Tudja ugyanakkor a Google Chromecast azon funkcióját is, amivel egy Android/iOS/Mac/Windows okostelefon, táblagép vagy laptop, szórakoztató alkalmazásán megnyitott tartalmat át lehet irányítani a TV-re. Az Android eszközök tartalomszinkronizálásával az is megoldható, hogy a TV-n elkezdett film nézését egy táblagépen fejezzük be az ágyban.

Google_Nexus_player_2.jpg
A médiadobozhoz adnak egy kis távirányítót néhány gombbal és mikrofonnal, ami a beszédfelismerő kereséshez használható. A doboz egy 1,8 GHz-es Quad Core Intel Atom processzort és 8 GB memóriát tartalmaz az alkalmazások, játékok futtatására és tárolására, 802.11ac 2×2 (MIMO) WiFi kapcsolata pedig gyorsabb, mint amit a legtöbb eszköz manapság használ. A Nexus Player a tápcsatlakozón kívül csak egy HDMI kimenettel rendelkezik.

A Nexus Player ára 99 $ (kb. 24.000 Ft) lesz és 39 dollárért (kb. 9.600 Ft) egy játékvezérlőt is lehet majd kapni hozzá. A médiadobozra kizárólag a Google Play Store vesz fel előrendelést, de egyelőre az sem, mert még nincs meg hozzá a forgalomba hozatalt engedélyező hatóság (FCC) engedélye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .