LG: új 139 centis 8K képernyő a CES 2015 kiállításon

1. Oldal

Az LG Display „Mabinogion” kódnéven új 55 inches 8K felbontású képernyőt készül bemutatni a januári Las Vegas-i CES 2015 kiállításon, ami sejthetően OLED technológiájú, és nemcsak prototípusnak, hanem tömeggyártásra szánják.
Az LG ütemterve szerint halad OLED TV fejlesztéseivel, és már sorozatban gyártja a 165 centis 65EC970V és 195 centis 77EC980V 4K Ultra HD OLED TV-ket. A CNET híre szerint, az LG a januári Las Vegas-i CES 2015 kiállításon egy új, 8K felbontású képernyőt mutat be, ami feltehetően szintén OLED technológiájú.

LG_kép.jpg
A „Mabinogion” kódnéven emlegetett 139 centi (55 inch) képátlójú képernyő 7.680 x 4.320, vagyis több mint 33 millió pixelből állítja elő a képet. A prototípust még novemberben állították elő valószínűleg az LG decemberben termelésbe állt új OLED panelgyártó üzemében.

Az új képernyő 500 cd/m² fénysűrűségével fényesebb, mint a jelenlegi OLED TV-ké, és a szokványos képernyők vörös, zöld és kék (RGB) részpixelek mellett fehér (W) részpixellel növeli a fényerőt. Mivel jelenleg még nincs miről 8K tartalmakat lejátszani, ezért az LG a fejlesztés során egy 3D képeket generáló PC-t használtak, benne egy meg nem nevezett minőségi Nvidia grafikus processzorral (GPU). Az Nvidia dél-koreai munkatársai együttműködtek a képernyő és annak meghajtó IC-inek előállításában is.

A „Mabinogion” képernyőt nemcsak a technológiai megvalósíthatóságot bizonyító kiállítási darabnak szánják, de ha azt megalapozottnak találja az LG, akkor kész annak tömeggyártására is. Híresztelések szerint az LG Display legnagyobb partnere, az LG Electronics 8K TV-vel készül kiegészíteni Full HD és 4K Ultra HD TV modellekből álló termékválasztékát.

Kapcsolódó linkek:

LG 55EC930V: már kapható az új ívelt OLED TV webOS platformmal
LG: decemberben kezd termelni az új OLED panelgyártó üzem
LG: ütemterv szerint 2017-re kész a feltekerhető OLED TV
LG 65EC970V: 8.000 euróba kerül a 165 centis 4K OLED TV
LG 77EC980V: 30.000 euróba kerül a 195 centis 4K OLED TV
LG: az OLED TV három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-nél
LG: új sík és hajlított képernyőjű OLED TV-k az IFA-n
LG: rövidesen forgalomba kerülnek az első 4K OLED TV-k
LG: új OLED TV új designnal és webOS platformmal
LG: nagy változást hoznak a hajlékony OLED képernyők (Videóval)
Milyen is az első kapható OLED TV?
LG: hajlítható OLED TV-k jönnek 2015-ben
LG: a 279 centis OLED TV panelek gyártása sem probléma
LG: a 2014-es OLED TV kínálatról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .