Android TV: már tesztelik az Android 11-et

Megjelent az Android TV következő, Android 11 verziójának fejlesztői előzetese, melyben rejtett utalások vannak a Google hivatalosan még be nem jelentett új Android TV eszközére.


Az Android fejlesztők blogjának posztja szerint megjelent az Android 11 fejlesztői előzetese Android TV-hez számos az adatvédelmet, a működési teljesítményt, az elérhetőséget és a csatlakozást érintő funkcióval.

Az előzetes verziót egyelőre csak fejlesztők használhatják a Google ADT-3 médiaeszközön, de később szélesebb körben is elérhető lesz mielőtt valamikor 2020-ban vagy 2021-ben közzétételre kerül.

Felhasználói szempontból érdekes részleteket egyelőre nem közölt a Google, de korábban már kiszivárgott tervek szerint a Google Stadia játék streaming szolgáltatás Android TV-n az új verzióval indul, lesz „új generációs okos otthon felhasználói felület”, egy un. „hero device„, set-top dobozokhoz Google Lens (látott dolgok azonosítása), Live Captions (élő feliratozás) és Google Assistant támogatás. A cég emellett egy referencia design segítségével igyekszik az Android TV működését egységesíteni.

A 9to5Google utalásokat talált az Android 11 előzetes szoftverében a hivatalosan még be nem jelentett új Sabrina Android TV eszközére, köztük egy annak újraindításáról szóló 8 másodperces videót.

Elképzelhető, hogy a „SabrinaAndroid 11-el kerül majd forgalomba? Lehet, de ne feledjük, hogy a már kész Android 10 sem érte még el az Android TV készülékeket, ideértve a Philips, a Sony, a TCL és más gyártók TV-it, vagy az új NVIDIA SHIELD médiaeszközöket, amelyek jelenleg az Android 9-et vagy még korábbi verziót futtatnak.

Az új Android TV verzióról további részletek augusztus közepére várhatóak, amikor a Google megtartja „Android Beyond Phones” című virtuális értekezletét.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .