LG: új Apple TV app verzió már Dolby Atmos támogatással

Az LG TV-k frissített Apple TV app alkalmazása már támogatja a Dolby Atmos hangformátumot, ami továbbítható már az AirPlay 2 által is.


2020 februárjában az Apple TV app alkalmazás elindult az LG webOS platformon, de sokan hiányolták abból a Dolby Atmos támogatást. Az Apple és az LG meg is ígérte, hogy egy későbbi frissítéssel biztosítják majd a 3D hangformátum kezelését.

Az LG webOS TV-k Apple TV app alkalmazásának 1.0.22-es verziójától kezdve már támogatott a Dolby Atmos.

Ugyanez igaz az Airplay 2 révén továbbított tartalmakkal kapcsolatban is. Vagyis egy iPhone vagy iPad mobilkészüléken egy Dolby Atmos hangsávú film lejátszását elkezdve, majd azt az AirPlay protokollal a TV-nek átadva, az arra alkalmas készülék a filmet Dolby Atmos hanggal tudja megszólaltatni – vagy annak bitfolyamát megfelelő hangrendszernek átadni -, ahogy a 4K felbontású és Dolby Vision nagy dinamikatartományú képet megjeleníti.

Az Apple TV app már elérhető a Samsung Tizen alapú TV-in, az újabb Fire TV eszközökön és még idén valamikor megjelenik a Sony Android TV-ken is, de még nem világos, hogy a legújabb alkalmazásfrissítés támogatja-e a Dolby Atmos hangot ezeken a platformokon is. Jelenleg csak azt tudjuk biztosan, hogy az LG TV-ken és az Apple TV 4K médiadobozon elérhető Apple TV app alkalmazás kezeli a 4K felbontású, akár Dolby Vision formátumú és Dolby Atmos hangú tartalmakat.

Az Apple TV+ streaming szolgáltatás saját tartalmai mellett jelenleg az iTunes helyébe lépő Apple TV app maga is több mint 360 filmet kínál Dolby Atmos hanggal.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .