Xbox Series S: egyre valószínűbb az olcsóbb változat (Frissítve)

Egyre több kiszivárgott információ utal arra, hogy az Xbox Series X mellett lesz egy olcsóbb kisebb Xbox Series S változat is.


Frissítés:

Bár a Microsoft még nem jelentette be, de most már biztos, hogy az Xbox Series X mellett létezik az olcsóbb és kisebb tudású Xbox Series S konzolváltozat is. Erre utal az új generációs Xbox vezeték-nélküli játékkontroller is, ami a csomagolásán olvasható szöveg szerint az „Xbox Series X/S” konzolokhoz használható.

https://twitter.com/zakk_exe/status/1292602854990065670?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1292602854990065670%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.homecinemamagazine.nl%2F2020%2F08%2Fbestaan-xbox-series-s-bevestigd-goedkopere-xbox-wederom-op-komst%2F

A kontrollerről Zak S Twitter felhasználó közölt képeket, amit a The Verge szerint az illető a napokban vásárolt.

A Xbox Series X-hez hasonlóan a korábban „Lochart” kódnéven emlegetett Xbox Series S is állítólag ugyanúgy kapható lesz már az év végén. A lemezmeghajtót nem tartalmazó konzol azonban csak digitális felhő alapú játékhoz – no és persze zene- és filmlejátszáshoz – használható, és híresztelések szerint a Microsoft erre is ajánlja majd. A Series S az Xbox All Access előfizetési csomagjának részeként tartalmazza majd a konzolt és az Xbox Game Pass Ultimate szolgáltatást, mely havi 14.99 € (kb. 5.200 Ft) ellenében játékok százaihoz biztosít majd hozzáférést.

2020. június 30.:

A The Verge cikke szerint a Microsoft egy második, olcsóbb és kisebb teljesítményű új Xbox konzolt is tervez. A korábbi belső kommunikációban az „Anaconda” mellett „Lockhart” néven emlegetett változatban megtalálhatóak lesznek az új generációs Xbox Series X legfontosabb fejlesztései, de a kedvezőbb áru konzolt azoknak szánják, akik megelégszenek a 1080p vagy 1440p felbontású játékkal.

A most kiszivárgott Microsoft dokumentumok, amit a Twitteren TitleOS tett közzé, több a „Project Scarlett” alatt fejlesztett konzolra utal, köztük a „Lockhart” elnevezésűre.

Az új Xbox  generáció játékainak kidolgozására használt fejlesztői készletnek a dokumentum szerint van egy Lockhart módja, ami az olcsóbb konzol teljesítményének megfelelően működik. Az olcsóbb változatban feltehetően kevesebb a RAM (13,5 GB helyett csak 7,5 GB), a GPU 4 Teraflops grafikus teljesítményt nyújt tizenkettő helyett és nem tartalmaz lemezleolvasót, így csak a felhőn keresztül, azaz online érhetőek el vele a játékok..

A vonatkozó információkat a Microsoft még nem erősítette meg. Hivatalosan a cég egyelőre csak az Xbox Series X forgalmazását jelentette be, aminek már közzé tette teljes specifikációját. De ez persze nem zárja ki, hogy valami máson is dolgozik a cég.

Miután a nagy versenytárs Sony PlayStation 5 két változatban lesz kapható, ezért valószínű, hogy az új Xbox konzolnak is lesz legalább ennyi.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .