Google: bővül az Android TV és Google Cast TV család

1. Oldal

A Google az I/O 2016 alkalmával üdvözölte az egyre több Android TV készüléket és az új Android N verzió funkciót, a kép a képben, a Recording API-k és a HDR támogatását. A Google Cast is mind több TV-be és képernyőbe épül be.


Ma már világszerte milliónyian használják az Android TV-t hardvergyártók és tartalomszolgáltatók támogatásával. A Google pedig üdvözölte az újabb, platformját alkalmazó TV-ket és set-top box-okat. A már csatlakozott Bang & Olufsen, Hisense, TCL és mások termékeikre úgy tűnik néhány hónapot még várni kell. Jövő hónapban viszont várhatóan megjelenik az első RCA márkájú Android TV az USA-ban, valamint a Grundig, Vestel és Beko Android TV-k Európában. A Xiaomi egy új Android TV médiadobozt készül piacra dobni 4K és HDR támogatással. A Sharp is forgalomba hozza „Net Player” nevű Android TV-t futtató dobozát, de csak Japánban.

Android_TV.jpg
A Sony és a Philips természetesen továbbra is az Android TV platform legfontosabb alkalmazói.

Az egyre több hardver mellett már alkalmazások százai elérhetőek az Android TV-re, és újak is jönnek ( CNN, Comedy Central, MTV, Freeform, Nickelodeon, Spotify, STARZ, WATCH ABC, WATCH Disney Channel, WATCH Disney Junior, ESPN).

Android TV kép a képben
Android TV kép a képben


Az Android TV új, Android N nevű változata, ha minden igaz a nyár végén kerül be az első TV-kbe. A Google a hibák és a teljesítmény problémák kijavítása mellett néhány új funkciót is bevezet, melyek közül a legfontosabbak:

Kép a képben: lekicsinyíti a videót a négy sarok egyikébe, hogy a képernyő használható legyen egyéb feladatokra.
Recording API-k: néhány Android TV-vel rendelkező TV már kínál élő TV csatorna rögzítést, de az új API-kkal alkalmazásokon belülről lehet felvenni tartalmakat, ha a fejlesztő azt lehetővé teszi.
Nagy dinamikatartomány (HDR): a Netflix 4K/HDR tartalmak már elérhetőek bizonyos Android TV-ken, de a Google rendszerszinten integrálja a HDR-t a TV-s operációs rendszerbe.

Nemrég jelent meg a Vizio első teljes egészében a Google Cast alapú TV-je, aminek nincs hagyományos TV vevője vagy felhasználói kezelőfelülete. Egy táblagépet használva vezérelhető minden és tartalmat a TV-re a „Cast” gomb megnyomásával lehet átküldeni. A Google szerint több ilyen Google Cast TV is megjelenik az USA-ban, a Philips, a Toshiba, a Polaroid, a Magnavox, a Westinghouse és mások jóvoltából a közeljövőben.

Nem elhanyagolható részlet ennek vonatkozásában, hogy a Vizio TV bejelentése azt is jelentette, hogy a Google Cast platform megújításával már támogatja 4K-t és a HDR-t. Valószínű, hogy a következő Chromecast egy 4K/HDR adapter lesz.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a 2016-os BRAVIA 4K HDR TV-k jellemzői
Vizio: Dolby Vision házi-mozi képernyő Google Cast funkcióval
A Chromecast volt a legkelendőbb média streamer 2015-ben
Philips: 2016-os 7000-es és 6000-es 4K Ultra HD TV-kről
Android TV: a Hisense, a TCL és mások is csatlakoznak
Google: itt az új Chromecast és Chromecast Audio

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .