Apple: olcsó adapter a márka TV streaming szolgáltatásához?

A Fire TV és a Chromecast adapteréhez hasonló olcsóbb eszközzel segítené az Apple streaming tartalomszolgáltatásának elindítását.


A The Information cikke szerint az Apple TV hardver piacképesebbé tételére törekszik, hogy több nézőt szerezhessen tervezett TV streaming szolgáltatásának.

A cikk állítása szerint az almás márka belső megbeszéléseket folytatott egy az Apple TV illetve Apple TV 4K médiadobozoknál kedvezőbb árú streaming „dongle” bevezetéséről, amelyet TV-khez lehetne csatlakoztatni az Amazon Fire TV Stick illetve a Google Chromecast vagy Chromecast Ultra adapterekhez hasonlóan. Az adapter lehetővé tenné, hogy ne csak Apple készülékeken – Apple TV-ken, iPhone okostelefonokon és iPad táblagépeken – lehessen a márka streaming szolgáltatását elérni.

A cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy az Apple hozott-e döntést a kérdésben. Tény, hogy a TV-khez szánt kedvezőbb áru Amazon, Google és Roku médialejátszó adapterek kevésbé erős hardverük ellenére sikeresek.

Az Apple TV 4K jelenleg az egyik legerősebb médialejátszó a piacon, csak az új iPad Pro táblagép A12X processzora rendelkezik nagyobb teljesítményű GPU-val. 2014-ben egyébként már keringtek hírek egy Apple TV Air elnevezésű koncepciótermékről, ami a médiadoboz HDMI adapterbe kicsinyített változata lett volna egy hozzá illő távirányítóval (ez látható a fenti képen).

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .