Apple TV: megújuló kezelőfelület és teljes 1080p felbontás

A várakozások ellenére az Apple múlt heti termékbemutatóján nem rukkolt elő új szuper okos TV-jével, csak a korábbi Apple TV médiadobozka megújult verziójával.


Az utóbbi hónapokban agyonhíresztelt és valóban nagy várakozás övezte első Apple okos TV-re egyelőre tehát még várni kell, de a 2010 szeptemberében megjelent új Apple TV megkapta a már aktuális frissítést. A média box pontosan úgy néz ki, mint eddig, de a tenyérnyi fekete dobozka belül megújult.

Apple_TV2.jpg
A legfontosabb újítás a teljes 1080p felbontású videók lejátszásának támogatása. 1080p videók pedig már az iTunes és más online tartalomszolgáltatások kínálatában is szerepelnek. Az Apple TV-t az iTunes tartalomfelhőjével is integrálták, vagyis a média box az „iCloud” részét képező bármely tartalmat képes lejátszani. Vannak persze jogtulajdonosok, amelyek egyelőre blokkolják tartalmaikat az iClod-ból, mint a Fox, a Universal és bizonytalan még az HBO is.

Új ikon alapú felhasználói felület szolgálja ki az Apple TV olyan alkalmazásait, mint a YouTube, a Flickr és a Vimeo könnyen elérhetővé téve a képernyőn megjelenő címeket.

A menü „Computers” ikonjával a felhasználó az otthoni hálózathoz kapcsolódó számítógépek tartalmait – feltehetően még mindig csak MP4 filmeket – is könnyen elérheti. Az „AirPlay” tükrözéssel viszont a felhasználók egy másik iOS készüléken futó tartalmat jeleníthetnek meg az Apple TV-n keresztül.

A legjobb, hogy az új Apple TV változatlan áron lesz kapható, és a korábbi készülékekhez letölthető lesz az új felhasználói felület.

Kapcsolódó linkek:

Apple digitális AV adapter HDMI csatlakozáshoz
Apple TV: az USA-ban már kapható az új média box
Apple TV helyett csak 720p felbontást kezel majd az iTV?
Apple TV: iPhone képernyő nélkül 1080p felbontással?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .