MinDig TV: tovább bővül a szolgáltatás lefedettsége

1. Oldal

Az Antenna Hungária március 9-től aggteleki és fonyi telephelyeiről is elindítja a MinDig TV Extra Családi csomagja sugárzását, néhány adó teljesítményét pedig a napokban emelik, a budapesti C multiplexét (62-es csatorna) a duplájára.
MinDigTV_MinDigTV_Extra.jpgA hét ingyenes televízió- és négy rádiócsatornát kínáló, tető- vagy szobaantennával fogható MinDig TV szolgáltatást használó háztartások száma 2011-ben meghaladta a 300 ezret, amivel a digitális földfelszíni televíziós műsorterjesztés mutatta a legdinamikusabb bővülést. A további 24 csatornát kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás előfizetőinek száma pedig a tavalyi közel 34 ezres bővülés után – ami a vezeték-nélküli digitális televíziós szolgáltatások közül a legnagyobb növekedést – mára megközelítette a 60 ezret.

Az Antenna Hungária 2012. március 9-ével újabb két adóállomásról – Aggtelek, Fony – indítja el MinDig TV Extra Családi csomagjának (B multiplex) sugárzását az UHF 31-es TV csatornán. Így az ország legészakabbra eső területein is elérhetővé válik a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások teljes kínálata. A Családi csomagot sugárzó adóállomások száma 38-ra, a lakossági lefedettsége pedig 85,4%-ra bővül.

Ugyancsak március 9-től teljesítményemelésre kerül sor a Budapest Széchenyi-hegyről sugárzott C multiplex (62-es csatornán az eddigi 50,1 kW-ról 100 kW-ra nő a kisugárzott teljesítmény) és kisebb nagyságrendű emelés a karancsi telephelyről sugárzott A és B multiplexek (38-as és 55-es csatornák) esetében. Március közepével pedig az egri, barcsi telephelyek mindhárom multiplexét illetően kerül sor kisebb teljesítményemelésekre.

Idén a közszolgálati csatornák olyan kiemelkedő érdeklődéssel kísért sporteseményeket közvetítenek, mint a Forma-1 futamai, a Futball Európa-bajnokság, a Nyári Olimpiai Játékok, és ezeket a MinDig TV szolgáltatás részeként nagyfelbontású (HD) képminőséggel, előfizetési díj nélkül lehet majd nézni. Az Antenna Hungária tervei között szerepel a további hálózatbővítés, ezen belül is a városi vételi lehetőségek javítása, valamint a MinDig TV Extra Családi csomagját sugárzó B multiplex lefedettségének növelése.

MinDigTV_lefedettseg_2012_március.jpg
Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: a Nagy Hideg-hegyről is elindult a sugárzás
MinDig TV: már háromszázezer háztartásban
MinDig TV: tovább javul a DVB-T vételi lehetősége
MinDig TV: októbertől bővül a hazai DVB-T műsorkínálat
MinDig TV: az Antenna Hungárián nem múlna a digitális átállás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .