Az 51 GB-os HD DVD lemezen még dolgoznak

1. Oldal

A versengő optikai lemezformátumok közötti kapacitásbeli különbséget teheti semmivé a Toshiba háromrétegű 51 GB-os HD DVD lemeze, de a bejelentés, miszerint már be is fejeződött annak fejlesztése nem a gyártótól származik.
51GB_HD_DVD.JPGAz optikai lemezformátumok közül eddig a Blu-ray Disc volt a kapacitásverseny nyertese, de az idei CES-en már napvilágra került, hogy a Toshiba egy új, nagyobb kapacitású lemezen dolgozik. Az új, háromrétegű, rétegenként 17 GB-os, azaz összesen 51 GB-os HD DVD, ha kicsivel is, de megelőzheti a kétrétegű Blu-ray Disc maximálisan 50 GB-os kapacitását. A jelenlegi egy- és kétrétegű HD DVD lemezek kapacitása 15 GB ill. 30 GB.

A jelentések, miszerint az 51 GB-os lemez munkálatai már be is fejeződtek, s már be is nyújtották a DVD Forumnak hivatalos elfogadásra, hamisak.

A Toshiba elmondása szerint a lemezen még dolgoznak, és ők a január eleje óta semmilyen hivatalos bejelentést ez ügyben nem tettek.

Kapcsolódó linkek:

A HD DVD titkos fegyvere a 3X DVD?
Warner: Total Hi Def lemezek az év második felétől
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (II.)
Háromrétegű DVD/HD-DVD lemezt fejlesztett ki a Toshiba és a Memory-Tech
A Warner jelenteti meg az első HD-DVD/DVD hibrid lemezt
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (V.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .