Az Apple iTunes miatt csökkenti az Amazon a 4K filmek árát

1. Oldal

Miután az Apple is elkezdett 4K HDR filmeket kínálni iTunes tartalomszolgáltatásán, mégpedig ugyanazon az áron, mint a HD felbontásúakat, az Amazon jelentősen csökkentette a 4K filmjei árát.


A már világszerte elérhető Amazon korábban a letölthető 4K filmeket 20, 25 sőt néha még 30 dollárért is (kb. 5.300, 6.600 és 7.900 Ft) adta, és ezzel nem volt egyedül. Néhány hete még ez volt az ár, amit fizetni kellett az Amazon Video, a Google Play, az Xbox Store és a Vudu tartalomszolgáltatóknak egy új vagy a közelmúltban megjelent 4K felbontású filmért.

Amazon_prime_iTunes.jpg
Az Amazon most már a 4K filmeket 5 dollártól kezdve (kb. 1.300 Ft) árulja, a The Verge cikke szerint. Az új megjelenések ára jellemzően 7 és 19 dollár (kb. 1.850 és 5.000 Ft) közötti van, de ezek egyike sem kínál HDR minőséget.

Az Amazon árcsökkentése egyértelmű válasz arra, hogy az Apple is elkezdett iTunes szolgáltatásán 4K/HDR filmeket kínálni.

Mivel a hollywoodi stúdiókkal való megegyezés időt igényel, ezért még nem minden Amazon 4K film lett olcsóbb, de az elkövetkező hetekben illetve hónapokban valószínűleg további árcsökkenés várható. Az Amazon egyébként elkészült egy 4K HDR képes Fire TV streaming dobozkával, amit 70 $ (kb. 18.500 Ft) áron kínál. (Erről rövidesen részletesen is beszámolok.)

A Google, a Microsoft és a Vudu még nem reagáltak az Apple lépésére, aminek nagyvonalú eleme, hogy a felhasználók ingyen frissíthetik HD filmtárukat 4K/HDR-re.

Az online kínált 4K filmek piacán tehát verseny van, ami mindenképpen jó hír.

Kapcsolódó linkek:

Apple TV 4K: az új médiabox A10X chippel, 4K/HDR-el
Samsung: itt a nyílt HDR10+ dinamikus metaadatokkal
Már Oscar-díjat is nyertek Amazon és Netflix produkciók
Töretlen a streaming tartalomszolgáltatások térnyerése
Amazon Video: van már alkalmazás Sony Android TV-kre is
Amazon Prime Videó: mától indul világszerte

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .