Amazon Prime Videó: mától indul világszerte

1. Oldal

Az Amazon ma világszerte „több mint 200 országban” elindította streaming szolgáltatását, s ezzel versenyre kel a Netflix ellen, az első hat hónapban 2,99 € (kb. 940 Ft) havidíjat kérve.


Mától az Amazon kiskereskedelmi óriás globálissá bővíti videó streaming tartalomszolgáltatását, ami praktikusan minden országban és az első 6 hónapban mindenki számára kedvezményes áron elérhető.

Tim Leslie az International, Prime Video alelnöke úgy nyilatkozott: „Örömmel jelentjük be, hogy a mai naptól a rajongók számára szerte a világon elérhető a Prime Video. A The Grand Tour és más nagy sikerű Amazon saját sorozatok, mint a Transparent, a The Man In The High Castle (Az ember a fellegvárban) és a Mozart in the Jungle, népszerű hollywoodi filmek és tévéműsorok százaival együtt már csupán havi 2,99 bevezető áron elérhetőek. És ami igazán izgalmas, hogy csak most kezdtünk.”

Amazon prime video_oldal.jpg
Ahogy arról közel egy hónapja beszámoltunk az Amazon streaming szolgáltatásában olyan saját műsorokat és filmeket mutat be, mint a maga gyártotta és a három egykori Top Gear házigazda nevével fémjelzett The Grand Tour autós műsorsorozatot, valamint a már említett díjnyertes TV sorozatok. Emellett az Amazon elkezdett filmeket is gyártani, melyeket nem sokkal a mozipremier után szolgáltatásán is bemutat. A Prime Video előfizetők „népszerű filmek és tévéműsorok százait nézhetik meg a legnagyobb TV hálózatoktól és hollywoodi stúdióktól”.

Az Amazon Prime Video alkalmazással érhető el bizonyos Samsung Sony és LG okos TV-ken, a Fire TV, Fire TV Stick eszközökön, iPhone/iPad, Android okostelefonokon és táblagépeken (Fire táblagépen is), Roku médiadobozokon, PlayStation 4, Xbox One játékkonzolokon valamint PC/Mac számítógépeken böngészőn keresztül.

A tartalmak francia, olasz, portugál és spanyol feliratozással is megtekinthetőek, a felhasználói kezelőfelület viszont csak angol nyelvű. Az Amazon letöltési funkciót is kínál, ami lehetővé teszi, hogy bizonyos műsorokat hálózati kapcsolat nélkül is meg lehessen nézni, például egy a repülőgépeken.

A cég közleménye kiemeli: A Prime Video tagok azt is kezelhetik, hogy mennyi adatot használnak fel a videó streaming és letöltés során, választva Good (jó), Better (jobb) és Best (legjobb) képminőség beállítás között, melyek mindegyike az Amazon Prime Video legkorszerűbb videotömörítési technológiáját alkalmazza kisebb adatforgalommal a vizuális minőség csökkenése nélkül. Az Amazon Prime Video automatikus és gépi tanulási rendszerei kiválaszthatják az adott ügyfél számára legjobb streaming konfigurációt, annak eszköze, helyzete és internetszolgáltatója alapján, jobb képminőséget és kevesebb megszakítást biztosítva akkor is, ha az internetkapcsolat sebessége lassú vagy nagyon változó”.

Az Amazon 4K HDR10 és Dolby Vision képminőséget is kínált ott, ahol eddig elérhető volt, az új régiókban egyelőre azonban csak a The Grand Tour érhető el a legjobb 4K/HDR képminőséggel.

A most regisztrálók 7 napos, ingyenesen próbaidőt kapnak, melynek letelte után a szolgáltatás havi díja 2,99 € (kb. 940 Ft) az első hat hónapban, és aztán 5,99 € (1.890 Ft).

Kapcsolódó linkek:

Amazon Video: decemberben kezdődik a globális terjeszkedés
Netflix: nem gond a jelszómegosztás, mert jól megy a bolt
Netflix: több mint 150 órányi HDR és Dolby Vision tartalom idén
Amazon: filmek már Dolby Vision formátumban is
Bővül a Netflix és az Amazon Prime 4K tartalomkínálata 2016-ban
Netflix: már Magyarországról is elérhető az online videotéka
Amazon 4K HDR tartalmak Samsung Sony és LG TV-ken is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .