Az új Apple TV iOS9-et futtat alkalmazásajánló funkcióval

1. Oldal

Várhatóan jövő hónapban jelenik meg az új Apple TV, ami egy riport szerint az Apple következő iOS változatát futtatja, App Store elérést, új Proaktív funkciót és az egész rendszerre kiterjedő keresést kínál majd.

A múltban az Apple termékekről már sok pontos információt kiszivárogtató Mark Gurman egy új riportban számol be arról, hogy mit tud az új Apple TV-ről.

Apple_TV-koncepcio.jpg
A most még csak „J34” kódnéven emlegetett, elődjénél várhatóan szélesebb és vékonyabb médiadoboz mellé egy új, érintésalapú bevitelt és gesztusérzékelést lehetővé tevő távirányítót mellékelnek, ami beépített mikrofonján keresztül a beszédhang felismerésen alapuló „Siri” rendszert is támogatja. Ezzel feltehetően lehetővé válik a bemondott szöveg szerinti keresés.

Az új Apple TV nemcsak gyorsabb, kétmagos A8 processzort és nagyobb 32 GB tárolókapacitást valamint 1 vagy 2 GB RAM-ot kínál majd, de az első „teljes értékű iOS magot” futtató modell lesz, pontosabban az iOS9 egy optimalizált változatát. Ez olyan új funkciókat tartalmaz, mint például a „Proactive”, ami a napi használati szokások alapján ajánl alkalmazásokat és tartalmakat. Egy iOS9-et futtató iPhone például lehetővé teszi, hogy este 8-kor megnyissa, mondjuk a Netflix alkalmazást, ha általában akkor kezd el filmet nézni.

A riport szerint, az Apple egy „pontos egész rendszerre kiterjedő keresésen” dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy a szövegesen vagy a Siri hangfelismeréssel bevitt karaktersorra (például „James Bond”) rákeresve az iTunes, a Netflix, a YouTube és más alkalmazásokból is kapjunk eredményt. Az Apple feltehetően csak azután integrálja a funkciót, ha már több alkalmazás lesz elérhető.

Apple_TV_iOS9_kezelofelulet.jpg
A forrása szerint, a felhasználói kezelőfelület is frissülni fog, de nem lényegesen. Az Apple állítólag a jelenlegi médiadobozon is teszteli az új iOS9-et, de nem világos, hogy lesz-e ilyen frissítés. A 4K felbontás támogatásáról nem szól a riport.

Az Apple éves rendezvénye állítólag szeptember 9-én kerül megrendezésre.

Kapcsolódó linkek:

Apple TV: a megújuló médiadoboz nem támogatja majd a 4K-t
Google Nexus Player: az első készülék Android TV-vel
Apple: Smart Home platform készül iPhone/iPad-re
Apple TV: megújuló kezelőfelület és teljes 1080p felbontás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .