Bang & Olufsen Beovision Harmony 88: a luxusmárka 8K OLED TV-je

A Bang & Olufsen Beovision Harmony 88 a márka első 8K TV-je nem más, mint egy 223 centis LG OLED88ZX TV összeépítve egy B&O Sound Centerrel.


A luxusmárka Bang & Olufsen Beovision Harmony TV-k kínálata új taggal bővül. Az eddigi 164 és 195 centis (65 és 77 hüvelykes) 4K felbontású modellek mellé június végére megérkezik a 223 cm (88 hüvelyk) képméretű 8K készülék is, amely szintén az LG OLED technológiáját alkalmazza, nevezetesen az LG 88 OLED ZX készülékét.

Christoffer Østergaard Poulsen, a Bang & Olufsen termékmenedzsmentjének alelnöke úgy nyilatkozott: „Ma összehozzuk a kézműves tudás legjavát és a display technológia élvonalát. Ügyfeleink azt mondják nekünk, hogy tökéletes filmes és magával ragadó élményt akarnak olyan designnal, ami hozzáad a lakberendezéshez, nem tönkreteszi azt. Pontosan ezt hozzuk a piacra új két méter széles Beovision Harmony készülékünkkel, amit a csillogó Bang & Olufsen Signature Sound és a világ első 88 hüvelykes 8K OLED TV-je erősít”.

A 8K felbontáshoz kellően közelről nézve már elég nagy képernyő segíthet a képélmény fokozásában. A megjelenített képet az LG α (Alfa) 9 Gen 3 AI processzora optimalizálja, beépített az AV1 videoformátum hardveres dekódolása, amivel nézhetőek a YouTube 8K videók és esetleg más 8K streaming műsorforrások a jövőben.

A nagy dinamikatartományú képmegjelenítést biztosító OLED technológia mellett a TV támogatja a HDR10 és Dolby Vision IQ valamint HLG formátumokat, és négy HDMI 2.1 porttal rendelkezik.

A TV Bang & Olufsen kézimunkával alkotott része a Sound Center, ami a TV bekapcsolásakor felemelkedő képernyő alá buktatja kinyíló „szárnyait” (lásd az alábbi videón). A háromcsatornás (bal, jobb és center) hangrendszer mellé egy integrált 7.1-es surround hangmodul társul, amihez vezetékes vagy WiSA Certified vezeték-nélküli BeoLab hangsugárzók csatlakoztatásával építhető ki egy teljes sokcsatornás házimozi hangrendszer. Mindent a Beoremote One távirányító kezel, amit egyetlen darab extrudált alumíniumból munkálnak ki.

Mindez persze igencsak drága. A 164 és 195 centis (65” és 77”) 4K modellek 13.500 € illetve 18.500 € (kb. 4,7 millió illetve 6,4 millió Ft) árához képest is húzósnak tűnik a Beovision Harmony 88 ára, ami 46.500 € (több mint 16 milló Ft). Ebben az árban van tehát egy 30.000 € (kb. 10,4 millió Ft) áru LG 88 OLED ZX TV, egy B&O Sound Center (tölgyfa és natúr alumínium vagy meleg sárgaréz tónusú alumínium és füstölt tölgy vagy bronz tónusú alumínium és diófa kombinációjú burkolattal), egy padlóállvány a hangpaneleket mozgató mechanikával és a Beoremote One távirányító. Ez persze az a termék, amit olyanok vesznek meg, akik nem szokták nagyon megkérdezni, hogy mi mibe kerül.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .