BBC: 2006-os FIFA Világkupa és tenisz Wimbledonból nagyfelbontásban

1. Oldal

A múlt heti bejelentés szerint ezen a nyáron a Brit közszolgálati adó kísérleti HD adásában mérkőzéseket sugároz majd a 2006-os FIFA Világkupáról és a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokságról.
BBC_150px.jpgA BBC kísérleti HD adása május közepén indul és 12 hónapig tart majd. Az első élő nagyfelbontású adás a labdarúgó VB nyitómeccse lesz, Németország és Costa Rica között, június 9-én.

Naponta változó mennyiségű, átlag egy-két órányi HD adás lesz látható. Bizonyos műsorok a BBC ONE programjával, néhány a BBC TWO adásaival „simulcast” kerül sugárzásra. Más programok – főleg népszerű drámasorozatok – időben eltolva vagy a főműsort követően egy másik alkalommal lesznek megtekinthetőek nagyfelbontásban.

A HD műsorok minden nagyfelbontású adás továbbítására alkalmas csatornán keresztül fogható lesz, vagyis a SKY HD műholdas szolgáltatásán és kábelen keresztül is. A vételéhez csak megfelelő, a HD jelet dekódoló vevőegység (set top box) és HD-ready képmegjelenítő készülék szükséges. A nagyfelbontású műsorok vétele ingyenes!

Néhány száz szerencsés londoni háztartásban, az ottani földi digitális műsorsugárzás (Freeview) részeként is fogható lesz a HD kísérleti adás.

Ha valaki idehaza is meg tudja teremteni a vételhez szükséges műszaki feltételeket, akkor műholdról foghatja majd ezt az adást.

Kapcsolódó link:

A 2006-os FIFA Világkupa HDTV minőségben az EURO1080 HDTV jóvoltából
HDTV műsor a Torinói Téli Olimpiáról az Euro1080 HD1-en
PREMIERE HD kísérleti HDTV adás a világ első MPEG4/H.264-es HD vevőjével
Indul a ProSieben és Sat.1 HDTV műsora
Euro1080 HDTV csatornák új műholdról
Bajnokok Ligája döntő élő HDTV adásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .