Bővül a Smart TV Szövetség és idén kész az első alkalmazás

1. Oldal

Az LG és a Philips TV-ket gyártó TP Vision alapította Smart TV Szövetséghez csatlakozott a Toshiba, kész a szoftverfejlesztő készlet 2.0-ás változata és a Qualcomm szállítaná a chipeket a Smart TV-khez.
Az LG és a Philips TV-k gyártója a TP Vision kezdeményezésére közös Smart TV platform létrehozására alakult Smart TV Szövetség egyik célja, hogy megkönnyítse az alkalmazásfejlesztők munkáját.

Smart_TV_Alliance.jpg
Az IFA 2012 kiállításon új cégek jelentették be elkötelezettségüket a Szövetség mellett. A Toshiba mint TV gyártó csatlakozik, de a korábban emlegetett Sharp és Loewe még nem szerepeltek a legutóbbi sajtóközleményekben. A Qualcomm és Mstar chipeket szállítanak majd a Smart TV gyártóknak, és csatlakozott a Szövetséghez az alkalmazásfejlesztő Obigo valamint a videó hirdetési szolgáltatásokat nyújtó YuMe is.

Az első TV alkalmazások 2012 végén készülnek el, közöttük az „AccuWeather” időjárási információszolgáltatás és a „Vilanoise” zenei videotár.

A Smart TV 2.0 SDK (Software Development Kit) azaz szoftverfejlesztő készlet is hamarosan elkészül, fejlettebb eszközöket nyújtva a fejlesztőknek az új TV alkalmazások elkészítéséhez. Nem túl meglepő módon azonban csak a 2013-as Smart TV-k támogatják majd az új 2.0-ás SDK-t.

A már a tavalyi IFA 2011 kiállításon bejelentett Szövetség tehát egyelőre még szerény eredményeket mutathat fel, és a cégei is még több lóra tesznek. A legtöbb TV gyártó továbbra is fejleszti saját platformját, és az LG a Google TV-vel is kacérkodik.

Kapcsolódó linkek:

Szövetség az egységes márka-független Smart TV fejlesztésért
Philips TV-k lesznek még, de más gyártja majd azokat
LG Google TV mutatkozik be a CES 2012-őn
Smart TV szövetségben a Philips, a Sharp, az LG és a Loewe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .