Brávó BRAVIA KLV-V32A10E!

Külső, csatlakoztatás, kezelés, beüzemelés

A KLV-V32A10E-t, a Sony új LCD televízióját teszteltem, melyben a gyártó legkorszerűbb digitális képprocesszorával feldolgozott akár HD, azaz nagyfelbontású képet egy új 7. generációs panel állítja elő.

Bizonyára sokan látták a Sony TV reklámot, ahol rengeteg színes labdácska zúdul le a város lejtős utcáin, s a végén ez a készülék – mármint az új BRAVIA LCD TV-k V-sorozatának egyik tagja – tűnik fel. A márka hazai forgalmazójától tudom, hogy a karácsonyi vásárlási szezonban olyan kereslet mutatkozott e készülék iránt is, hogy szerencsések lehettek, akik vásárlóként hozzájutottak. Nos, közel négyhetes használat során azt hiszem sikerült jól kiismernem a KLV-V32A10E-t, s mindent összevetve, úgy gondolom gratulációt érdemel.

Külső

KLV-V32A10.jpg
A design és az esztétikum mindig is a Sony erőssége volt, és a V-sorozat is méltó ehhez a hírnévhez. A szurokfekete keretbe foglalt képernyő, a fekete szövetburkolattal takart hangszórók, az e kettőt elválasztó keskeny fémcsík, s az egészet körbefogó matt-alumínium fémabroncs hivalkodástól mentes, tiszta, elegáns külsőt eredményez. Az integrált asztali állványon összesen 30 fokban elforgatható képernyő jó megoldás. A mindössze 111 mm vastag, 808 x 550 mm méretű KLV-V32A10E természetesen falra is szerelhető, de a kábelek és a hátulra szellőző két csendes, alacsonyfordulatú ventilátor miatt a fal és a készülék között kell egy kis helyet hagyni.

Csatlakoztatás

KL-V32_csatik_200px.jpgA készülék hátlapján három, RGB videojelet is fogadó SCART csatlakozót találunk, melyből egy SMARTLINK funkcióra is képes, ami gond nélkül tanította meg DVD felvevőmnek a TV-n behangolt és KL-V32_HDMI_100px.jpgelnevezett programokat. Ezeken kívül van egy audió kimenet, egy komponens (Y, Pb/Cb, Pr/Cr) és egy HDMI bemenet (mindkettő saját analóg audió bemenettel) is. Az utóbbi kettő nagyfelbontású videojelet (720p, 1080i) is fogad, s így – valamint az LCD panel megfelelő felbontása miatt – a készülék jogosan viseli a HD-ready jelzést. S ha már a HDMI bemenetnél tartunk, bár a modellnek nincs PC bemenete, úgy tapasztaltam, hogy ezen a csatlakozón keresztül azért képes VGA (640×480) felbontású digitális jelet fogadni, mondjuk egy DVI kimenetű grafikus kártyáról. Kamera vagy játékkonzol csatlakoztatásához könnyen elérhető helyen, a TV baloldalán van egy S-Video, egy kompozit videó és audió bemenetekből álló interfész is, s itt található a fejhallgató kimenet mini Jack aljzata is.

KL-V32_tavir_80px.jpgKezelés

A KLV-V32A10E-t könnyű kezelni és ebben nagy szerepet játszik magyarnyelvű képernyőmenü és a túl sok gombbal nem „telezsúfolt”, kecses távirányító. A menükben gond nélkül lehet navigálni a távirányítón vakon is kitapintható nyilakkal és az OK gombbal. A menürendszer alapvetően jól felépített, s talán csak a háttérvilágítás csökkentésével a kép fényerejét alapvetően befolyásoló „Economy” beállítás nincs logikus helyen, mert szerintem annak a „Jellemzők” helyett a „Képbeállítás” almenüben kéne szerepelnie. A távirányítón csak azt kifogásoltam, hogy már nem tökéletes látásomnak az apró funkciógombok piktogramjainak leolvasása okozott gondot.Beüzemelés

A csatlakoztatást követően a készülék beüzemelése semmilyen problémát nem okozott, és ez gondolom az átlagos felhasználók esetében is így lehet. A nyelv és az ország (Magyarország nincs, nem érdemes keresni!) megválasztását követően a programok hibátlanul, a megfelelő hanggal együtt automatikusan behangolódtak. A maguktól nevet nem találó programok elnevezése és a számomra kedvelt programsorrend beállítása percek alatt elkészült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .