Brávó BRAVIA KLV-V32A10E!

Jellemzők, szolgáltatások

A KLV-V32A10E-t, a Sony új LCD televízióját teszteltem, melyben a gyártó legkorszerűbb digitális képprocesszorával feldolgozott akár HD, azaz nagyfelbontású képet egy új 7. generációs panel állítja elő.

Jellemzők, szolgáltatások

A V-sorozatú BRAVIA (A betűszó eredete: Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture, azaz „legjobb felbontású audiovizuális integrált építőművészet”) LCD TV-k, ahogy azt a csatlakoztatásnál már említettem viselik a HD-ready jelölést, vagyis nagyfelbontású képek megjelenítésére készek. Erre a készülékeket az 1366×768 képpont megjelenítésére alkalmas 7. generációs LCD panel teszi alkalmassá, mely egyes adatok szerint a versenytársakat fölülmúló 1300:1 kontrasztarányra képes, amihez a kimagasló 500 cd/m² felületi fényesség társul. (Nálunk a KLV-V32A10E adatlapján csak 1000:1 és 480 cd/m² szerepel, mert eddig hivatalosan ezeket adta meg a gyártó.) A panel e mellett 8 milliszekundum válaszidejű képpont állapotváltási sebességgel büszkélkedhet, mely – s ez a teszt során is igazolódott – megfelelő minőségű képjel esetén „elkenődéstől” teljesen mentes mozgó képobjektumokat eredményez.

A V-sorozatban alkalmazott bementi képjel feldolgozó, képfinomító, képminőség javító és panelmeghajtó technológia, a már korábbi csúcsmodellekben kiforrott, teljes egészében digitális Sony WEGA Engine.

A készülék a virtuális térhangzást a Dolby Surround Pro logic II segítségével képes kelteni, és BBE digitális hangfeldolgozó technológiát is építettek bele.

Sony KLV-V32A10E előlről és hátulról
Sony KLV-V32A10E előlről és hátulról


A „tévézés és DVD nézés” mellett a készülék a Teletext oldalak olvasására is alkalmas, és a megfelelő adásokból (nekem csak a francia TV5 program szolgált ilyennel) képes a NexTView elektronikus műsorinformációt is megjeleníteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .