Denon: 2010-es középkategóriás AV vevőerősítők

1. Oldal

A Denon két új AV vevőerősítője közül az AVR-2311 hozza a ma a középkategóriától elvárt tudást, az AVR-3311 viszont már internet rádiót, IP-Control funkciót és hálózati audio és képátvitelt is kínál.
A két új Denon középkategóriás AV vevőerősítő természetesen már a 3D kompatibilis, „Audio Return” csatornát és CEC vezérlést is biztosító 1.4a verziójú HDMI csatlakozással rendelkeznek, az AVR-3311-nek két ilyen kimenete van. Ugyancsak magától értetődően a HD hangformátumok, így a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio bitfolyamok dekódolására is képesek az új modellek, valamint a magassági hangcsatornákat létrehozó Dolby Pro Logic IIz-re is. Az AVR-3311-be a front hangteret magasságban és szélességben is bővítő csatornákat előállító Audyssey DSX processzálást is beépítik.

Denon_AVR-3311_AVR-2311_front.jpg
Az Anchor Bay Technologies VRS videoprocesszorának köszönhetően az összes analóg és digitális szabványfelbontású bemeneti videojelet akár 1080p formátumú digitális kimeneti jellé képesek konvertálni az új erősítők. A Denon saját video áramkörökkel tovább képoptimalizáló funkciókat is kínál, például zajcsökkentést és az AVR-3311-ben kiterjedt video (EQ) beállításokat.

Denon_AVR_3311.jpg
A két új AV vevőerősítő előlapján lévő USB port iPod/iPhone készülékek digitális csatlakoztatását biztosítja, a tömörített hangok minőségét pedig egy erre szolgáló hangrestauráló eljárás javítja.

Az AVR-2311 egy második, az AVR-3311 pedig három zóna hangellátására is alkalmas, rendszerbeintegrálásukat RS-232 vezérlőinterfész és 12V-os indítójel kimenetek teszik lehetővé. A két modell Audyssey MultEQ (az AVR-3311 MultEQ XT) mérő-kalibráló rendszert kapott, és működik bennük az Audyssey Dynamic Volume valamint Dynamic EQ hangoptimalizáló eljárások is.

Denon_AVR-3311_AVR-2311_csatik.jpg
A nagyobb tudású AVR-3311 a gyártó Dynamic Discrete Surround Circuit (D.D.S.C.-HD) elnevezésű analóg elektronikájának köszönhetően részletesebb, pontosabb hangot produkál. Az AVR-3311 Ethernet (LAN) csatlakozóján keresztül a világhálóra csatlakozva internetes rádiókat szólaltathat meg, a Flickr képmegosztót is képes elérni, illetve az otthoni hálózaton át PC-ről kép- és hangfájlok bitfolyamait fogadhatja. Az IP-Control funkcióval az AVR-3311 egy webes böngészőből is kezelhető, és Windows 7 kompatibilis, ami azt jelenti, hogy az új Microsoft operációsrendszer „Play To” funkciójával azonnal átküldhető a kijelölt médiafájl bitfolyama az erősítőbe.

Azt még nem tudni, hogy a 7 x 135 Watt (6Ω, DIN) teljesítményt biztosító, fekete házú AVR-2311, valamint a fekete és „prémium ezüst” kivitelű, 7 x 165 Wattos (a hét szokásos hangszóró-csatlakozó mellett front magassági és front szélességi hangszóróknak is csatlakozást biztosító) AVR-3311 mikor és mennyiért lesz idehaza kapható (a német piacon augusztusban jelennek meg).

Kapcsolódó linkek:

Denon: 2010-es belépő AV vevőerősítők 1.4a HDMI-vel
Denon CARA: a Blu-ray/DVD Suround vevőerősítő
HDMI 1.4: Ethernet támogatással és sok más új funkcióval
Dolby: magassági dimenzió a Pro Logic IIz-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .