Discovery 3D csatorna Európának is

1. Oldal

Nemcsak az USA-ban, de várhatóan az öreg kontinensen is nézhető lesz majd a Discovery, a Sony és az IMAX együttműködésével készülő 3D televíziós csatorna műsora, de egyelőre még nem tudni mikor indul az adás.
Az év elején a Discovery Communications, a Sony és az IMAX már bejelentette, hogy kivételes 3D tartalmaikra, technológiai tapasztalataikra, televíziós terjesztési és üzemeltetési erősségeikre alapozva 3D televíziós csatorna indítását tervezik az USA-ban. Az erre a célra létrehozott vállalkozás hivatalosan júniusban meg is alakult, és a csatorna 2011-ben indul.

Discovery_3D_TV.jpg
A Discovery arra készül, hogy Európának is felkínálja a 3D adást. A brit médiafelügyeleti hatóság, az Ofcom július végén már kábeles és műholdas licencet adott a Discovery Communications Europe-nak a „Discovery 3D” elnevezésű jövendőbeli programra. Az még nyitott kérdés, hogy a 3D csatorna mikor kezdi meg az adást, de erre az engedély birtokában bármikor módja van a Sky műholdas platformról.

A három említett cég a 3D tartalmak előállításában is együttműködik. A majdan napi 24 órában sugárzott 3D műsorok nagyjából harmadát a Discovery maga akarja előállítani. A Mítoszrombolók ( MythBusters) sorozat epizódjait állítólag már 3D-ben veszik fel, de arról is szó van, hogy az új 3D produkciók magas költsége miatt azok egyik további forrása a normál 2D anyagok 3D-re transzformálása lenne.

Néhány műholdas 3D demó csatornán és kísérleti jelleggel lezajlott 3D sportközvetítésen kívül jelenleg még nincs elérhető 3D televíziós tartalom. Az első szélesebb nézői kör számára 3D műsorokat sugárzó Sky 3D október 1-el indul – most ezen a csatornán is 3D demók futnak, illetve 3D sportközvetítések kereskedelmi vendéglátóhelyek számára.

Kapcsolódó link:

Visszaesőben a 3D mozi?
Nem minden sportág közvetítésénél működik a 3D
Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .