Disney+: 2024 júniusától már fellépnek a jelszómegosztás ellen

Most már biztos, hogy a Disney+ 2024 júniusától bizonyos országokban elkezdi a jelszómegosztás visszaszorítását, s ezt szeptembertől aztán világszerte kiterjeszti.


A Kanadában és Németországban korábban bevezetett új felhasználási feltételekből várható volt, hogy a Disney+ a fiókmegosztás szigorítására készül. Bob Iger, a Disney vezérigazgatója a CNBC videointerjújában erősítette meg, hogy 2024 júniusától „néhány országokban” széleskörűen lépnek majd fel a jelszómegosztás ellen. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyek lesznek az első érintett országok, de sejthetően köztük lesznek az erősebb fizetőképességű és nagyobb piacot jelentő USA, Kanada és mások. Az első hullámot követően 2024 szeptemberétől aztán világszerte bevezetik a fiókmegosztás elleni lépéseket.

Disney+

A Disney tehát idén elkezdi aktívan betartatni a Disney+ szolgáltatási feltételeiben már lefektetett szabályokat. Az év elején a cég a jelszómegosztás elleni küzdelmet célzó terveivel kapcsolatban még azt mondta, hogy a fiókjuk megosztásával gyanúsított előfizetők kezdetben felszólítást kapnak arra, hogy a megosztást illegálisan használók saját fiókot hozzanak létre, vagy, hogy saját fiókjukhoz „további díj ellenében” adjanak extra tagokat. Ez utóbbi a Netflix fiókmegosztási szigorításának megoldásához hasonlóan tehetővé tenné majd a Disney+ is ügyfeleinek is külön díj ellenében szerződésük kibővítését egy vagy két „vendégfelhasználóval”, akik a háztartásukon kívül használhatnák fiókjukat bizonyos korlátozásokkal. A Netflix számára sok új előfizetést és persze plusz bevételt hozott a fiókmegosztás szigorítása.

Hugh Johnston, a Disney pénzügyi igazgatója még az év elején azt mondta: „A fizetett megosztás egy lehetőség számunkra. Ez az egyik, amit a versenytársunk nyilvánvalóan kihasznál, és amelyik előttünk ül… Van néhány nagyon konkrét intézkedésünk, amelyeket meg fogunk tenni a következő pár hónapban.”

A jelszómegosztás elleni intézkedések további részleteit később közli a Disney+.

Bob Iger szerint a Disney+ évente 4 milliárd dollár (kb. 1.440 milliárd forint) veszteséget termelt. A legutóbbi negyedévben a veszteség még mindig 130 millió dollár (majd 47 milliárd Ft) volt, de már sokat javult a reklámok bevezetése és az áremelések hatására. A cég hosszú távú terve, hogy az idei 4. negyedévétől már nyereséges legyen a streamingszolgáltatás.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .