Disney+: drágul az előfizetés és várható a fiókmegosztás szigorítása is

November 1-től a Disney+ előfizetés havidíja idehaza 3.090 Ft-ra emelkedik, a szolgáltatás német ügyfelei pedig már készülhetnek a fiókmegosztás zárolására.


Október 31-ig még a Disney+ indulásakor érvényes 24.900 Ft-os éves díjat fizethetnek a streamingszolgáltatásra újonnan regisztrálók, de november 1-től az előfizetés 3.090 Ft/hó illetve 30.900 Ft/év lesz.

Ezek az összegek még mindig kedvezőbbek, mint amit például a német ügyfelek fizetnek, akik az eddigi havi 9 € (kb. 3.450 Ft) helyett a jövőben „prémium tarifaként” havi 12 €-t (kb. 4.600 Ft) kénytelenek majd kiadni, ha továbbra is 4K Dolby Vision HDR képminőségű és Dolby Atmos térhangzású tartalmakat szeretnének élvezni. A korábbival azonos áru „standard” előfizetéssel csak Full HD felbontású, HDR kép és 3D hang nélküli szolgáltatás lesz elérhető.

Disney+

A Netflix számára majd 6 millióval több előfizetőt hozott a fiókmegosztás szigorítása, így nem csoda, hogy a Disney is készül erre.

A Heise riportja szerint a Disney+ a német ügyfelek felhasználói szerződését frissítve teremti meg a fiókmegosztás elleni jövőbeli fellép lehetőségét. Az ügyfeleknek e-mailben megküldött módosított előfizetői megállapodás már tartalmazza a fiókmegosztás blokkolásának jogi feltételeit is.

A Kanadában már szeptemberben, Németországban pedig most bevezetett új felhasználási feltételek azt hivatottak biztosítani, hogy a szolgáltatást csak az adott ügyfél háztartásában lehessen használni, és a hozzáférési adatok harmadik félnek történő átadását – vagyis a saját háztartáson kívüli fiókmegosztást – a hozzáférés blokkolásával lehessen büntetni.

Az új felhasználói szerződés 1c. pontja a „Disney+ fiók megosztása (fiókmegosztás)” címszó alatt már szó szerint így szól: „Hacsak az előfizetési opciók másként nem teszik lehetővé, Ön nem oszthatja meg Disney+ fiókját a háztartásán kívüli személyekkel. „Háztartás”: azon végberendezések összessége, amelyek (1) az Ön elsődleges magánlakóhelyén az Ön Disney+ fiókjának használatára szolgálnak vagy szolgáltak, és (2) amelyeket az ott lakó személyek használnak. Ha jogosulatlan fiókmegosztást tapasztalunk ésszerű technikai lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a Disney+ fiók Ön háztartásán kívüli használatát (kivéve, ha az előfizetési opciók ezt lehetővé teszik).”

Az idézett bekezdés kétszer használja a „kivéve, ha (egyébként) az előfizetési opcióik lehetővé teszik” kitételt. Ez talán arra utal, hogy a Netflix fiókmegosztási szigorításának megoldásához hasonlóan a Disney+ is tehetővé teszi majd ügyfeleinek külön díj ellenében szerződésük kibővítését egy vagy két „vendégfelhasználóval”, akik a háztartásukon kívül használhatnák fiókjukat bizonyos korlátozásokkal. Az új feltételek nem szabályozzák a szolgáltatás használatát második lakásban vagy nyaralóban illetve nyaralás közben.

A cikk közzétételekor a Magyarországra érvényes Disney+ Előfizetői megállapodás még nem változott, az 2022. május 1-én frissült utoljára.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .